Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat durrachurrot
Gluteenittomat durrachurrot
Julkaistu
Gluteenittomat durrachurrot
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Gluteenittomat durrachurrot ovat kuin mitkä tahansa churrot, mutta ahh-niin-herkullisia! Durrajauhoseoksella churrot saavat vehnämäisen maun ja koostumuksen.
Ainekset
- Taikina
3 dl vettä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl raastettua sitruunankuorta
ripaus suolaa
2 rkl sokeria tai hunajaa
100 g voita tai margariinia
3 dl durrajauhoseosta
2 kananmunaa
- Paisto
1 l rypsiöljyä
- Pinnalle
1-2 dl kanelisokeria
Valmistus
- Sekoita ja kiehauta kattilassa vesi, sitruunan mehu ja raastettu kuori, suola, sokeri ja rasva. Ota kattila pois liedeltä ja lisää siihen voimakkaasti vatkaten jauhoseos. Vatkaa hieman jäähtyneeseen seokseen munat ja anna taikinan levätä n. 3 min.
- Lusikoi taikina pursotinpussiin, jossa on 10–12 mm:n tylla. Voit myös käyttää muovipussia, jonka kulmaan on leikattu 1 cm reikä. Kuumenna öljy (n. 185 C astetta) uppopaistamista varten suurehkossa paksupohjaisessa kattilassa.
- Pursota taikinaa noin 5–10 cm pituinen pala kerrallaan, leikkaa tarvittaessa poikki saksilla. Älä koske pursotinpussilla kuumaan öljyyn ja varo öljyn roiskeita. Käännä ja paista kunnes vaaleanruskeita.
- Nosta churrot reikäkauhalla lautaselle ja kanelisokeroi toisessa astiassa heti paiston jälkeen.
- Tarjoile gluteenittomat durrachurrot lämpimänä sellaisenaan tai sulaan suklaaseen dipattuna. Sopii erittäin hyvin vappumunkeiksi.
Hei! Miten nämä säilyvät? Tein taikinan eilen (ma 22.3), paitoin tänään ja nämä tarjoillaan vasta perjantaina. Niin laitanko nämä pakastimeen vai säilyvätkö jääkaapissa?
Samaa olisin kysynyt. Moni kun on juurikin tuoreena hyvä.
Moikka,
Parhaimmillaan churrot ovat tuoreena. Jos ne haluaa valmistaa etukäteen, suosittelemme niiden pakastamista paiston jälkeen ennen sokerissa pyörittämistä 😊
Hei teidän gluteeniton durrajauhoseos paketin kyljessä churrojen ohjeessa ei mainita lainkaan kananmunista vaikka tuossa yllä olevassa ohjeessa on kananmunia, onko tapahtunut virhe vai eikö tuossa tarvita lainkaan kananmunia? Ajattelin kokeilla niin nyt huomasin kun selailin ohjeita.
Moikka Kirsi,
Ensimmäisissä Durrajauhoseoksen pakkauksissa oli ohje vegaanisiin churroihin 😊 Uusissa pussissa olevissa Durrajauhoseoksissa ohje on tämä “tavallinen”.
Tein niin että vatkasin 2 munaa erikseen ja lisäsin jäähtyneeseen taikinaan kuten alkuperäisessä churro-ohjeessa. Muuten noudatin paketin ohjetta. Lisäsin 3 tl leivinjauhetta. Myös kardemummaa, vaniljauutetta vaikka ohjeessa ei mainita mutta antaa hyvän makulisän.