Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittoman hapanjuuren herättäminen

Gluteenittoman hapanjuuren herättäminen

Kuivatun hapanjuuren herättäminen

Reseptin kirjoittaja Helena ja Fiialiisa Kemppainen, Makuamedia
2.0 keskiarvio 2 arvostelijalta

Kuivatun gluteenittoman durra- tai riisijuuren herättäminen eloon on helppoa, mutta vaatii hieman aikaa sekä kärsivällisyyttä.

Juuren herättely

  • 10 g Gluteenitonta riisihapanjuurta tai durrahapanjuurta

  • 10 g lämmintä, ei kuumaa vettä

  • 10 g gluteenitonta jauhoa, valintasi mukaan

  • Juuren ruokkiminen
  • 1 osa juurta

  • 1 osa lämmintä vettä

  • 1 osa gluteenitonta jauhoa

Valmistus

  • Juuren herättäminen
  • Ota 10 g kuivattua hapanjuurta pussista ja laita pieneenpuhtaaseen ja hajuttomaan astiaan.
  • Lisää n. 10g lämmintä vettä (ei kuumaa) ja sekoita hyvin.
  • Tämän jälkeen lisää noin 10g valitsemaasi gluteenitonta jauhoa.
  • Sekoita hyvin, suojaa liinalla tai muovikelmulla sekä anna juuren levätä noin 3 –4 tuntia.
  • Juuren ruokkiminen
  • Juurta pitää ruokkia vähintään 3 kertaa päivässä, 3-4 päivän ajan.
  • Ruokinta tapahtuu 1:1:1 suhteella eli 1 osa juurta, 1 osa vettä ja 1 osa jauhoja.
  • Voit heittää muutaman ruokinnan jälkeen osan juuresta pois tai ottaa talteen esim.lettutaikinaa varten. Juuri alkaa ruokintojen edetessä kuplia ja tuoksua happamalta.
  • Pidä juuren herättämis- ja ruokkimispaikka lämpimänä, mutta ei kuumana, noin 22 – 25 °C.
  • Juuri on valmis, kun siinä näkyy kuvan mukaiset ilmakuplat ja se tuoksuuedelleen miellyttävän happamalta.
  • Leivontojen välillä valmis juuri pitää säilyttää jääkaapissa suljetussa puhtaassa astiassa, jolloin juuren päälle tulee muodostua etikalta tuoksuva suojakerros.

Vinkki

  • Neuvoja juuren säilyttämiseen tai herättämiseen: info@makuamedia.com
  • Reseptejä gluteenittomaan hapanjuurileivontaan: makuamedia.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.