Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton veriappelsiini-oliiviöljy kakku
Gluteeniton veriappelsiini-oliiviöljy kakku
Julkaistu
Gluteeniton veriappelsiini-oliiviöljy kakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
25
kplKypsennysaika
30
minuuttiaGluteeniton veriappelsiini-oliiviöljy kakku on sitruskauden unelma! Raikas kevät kakku ihastuttaa myös pehmeydellään!
Ainekset
- Kakku
5 munaa
3 veriappelsiinia
3,5 dl sokeria
1,5 dl oliiviöljyä
3,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
- Sokerisiirappi
1 osa sokeria
1 osa vettä
- Kuorrute
n. 2 dl tomusokeria
0,5 veriappelsiini
1 rkl sitruunamehua
Valmistus
- Voitele iso rengasvuoka (käytin isoa 2,5l vuokaa). Raasta 3 appelsiinin kuori. Hiero raastettu kuori sokeriin. Vispaa munat ja lisää joukkoon sokeri. Vaahdota kunnes saat aikaan lähes valkoista vaahtoa. Purista appelsiinien mehu (n. 1,5 dl). Lisää mehu sekä oliiviöljy muna-sokerivaahtoon. Yhdistä kuivat ainekset. Lisää kuivat ainekset seokseen nopeasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua 175C uunin alatasolla noin 30-40 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
- Valmista sokerisiirappi. Siirappi ei ole pakollinen, mutta se auttaa kakkua pysymään tuoreena pidempään ja tekee kuivakakusta extra mehevän. Yhdistä kattilaan yksi osa vettä (esim. 0,5 dl) ja 1 osa sokeria (0,5 dl). Kiehauta kunnes sokeri on sulanut. Voitele kakku kevyesti sokerisiirapilla, kakkua ei ole tarkoitus kuitenkaan kastella.
- Valmista kuorrute. Sekoita 1/2 veriappelsiinin mehu, sitruunamehu ja tomusokeri keskenään kunnes kuorrute on sileää. Kuorrutteen tulisi olla hyvin paksua, jotta se pysyy kakun päällä. Jos haluat oikein pinkkiä kuorrutetta, lisää sekaan 1 tippa punaista elintarvikeväriä. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle, se saa myös valua kakun reunoille. Anna kuorrutuksen jähmettyä hetki.
Ina Elevant | Gluteenitonta