Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton veriappelsiini-oliiviöljy kakku

Gluteeniton veriappelsiini-oliiviöljy kakku

Gluteeniton veriappelsiini-oliiviöljy kakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

25

kpl
Kypsennysaika

30

minuuttia

Gluteeniton veriappelsiini-oliiviöljy kakku on sitruskauden unelma! Raikas kevät kakku ihastuttaa myös pehmeydellään!

Ainekset

Valmistus

  • Voitele iso rengasvuoka (käytin isoa 2,5l vuokaa). Raasta 3 appelsiinin kuori. Hiero raastettu kuori sokeriin. Vispaa munat ja lisää joukkoon sokeri. Vaahdota kunnes saat aikaan lähes valkoista vaahtoa. Purista appelsiinien mehu (n. 1,5 dl). Lisää mehu sekä oliiviöljy muna-sokerivaahtoon. Yhdistä kuivat ainekset. Lisää kuivat ainekset seokseen nopeasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
  • Paista kakkua 175C uunin alatasolla noin 30-40 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
  • Valmista sokerisiirappi. Siirappi ei ole pakollinen, mutta se auttaa kakkua pysymään tuoreena pidempään ja tekee kuivakakusta extra mehevän. Yhdistä kattilaan yksi osa vettä (esim. 0,5 dl) ja 1 osa sokeria (0,5 dl). Kiehauta kunnes sokeri on sulanut. Voitele kakku kevyesti sokerisiirapilla, kakkua ei ole tarkoitus kuitenkaan kastella.
  • Valmista kuorrute. Sekoita 1/2 veriappelsiinin mehu, sitruunamehu ja tomusokeri keskenään kunnes kuorrute on sileää. Kuorrutteen tulisi olla hyvin paksua, jotta se pysyy kakun päällä. Jos haluat oikein pinkkiä kuorrutetta, lisää sekaan 1 tippa punaista elintarvikeväriä. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle, se saa myös valua kakun reunoille. Anna kuorrutuksen jähmettyä hetki.

    Ina Elevant | Gluteenitonta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.