Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Tuoksuva Omenakakku
Gluteeniton Tuoksuva Omenakakku
Julkaistu
Gluteeniton Tuoksuva Omenakakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
12-15
kplKypsennysaika
55
minuuttiaGluteeniton tuoksuva omenakakku on herkullinen lisä kahvipöytään. Kokeile ja ihastu sinäkin!
Ainekset
- Taikina
150 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 tlk kermaviiliä
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
- Täyte
3-4 kpl omenia
0,75 dl sokeria
3 tl kanelia
- Päälle
Mantelilastuja
Valmistus
- Vaahdota voi ja sokeri.
- Lisää kananmunat yksitellen vatkaten joukkoon.
- Lisää kermaviili ja keskenään sekoitetut kuivat ainesosat taikinaan.
- Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat.
- Raasta omenat karkeaksi raasteeksi.
- Sekoita raasteen joukkoon sokeri ja kaneli.
- Laita puolet taikinasta voideltuun ja jauhotettuun (esim. tumma riisijauho) irtopohjavuokaan tasaiseksi kerrokseksi.
- Lisää päälle omenaraaste ja sen jälkeen loput kakkutaikinasta.
- Ripottele pintaan mantelilastuja.
- Paista kakkua 175 asteessa noin 55-60 min.
- Gluteeniton tuoksuva omenakakku on parhaimmillaan hieman jäähtyneenä.
Minkä kokoiseen tämä tehty?