Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Rommirusinakakku
Gluteeniton Rommirusinakakku
Julkaistu
Gluteeniton Rommirusinakakku
Reseptin kirjoittaja Kirsi Epäilys
Annokset
20
kplKypsennysaika
40
minuuttiaAinekset
1,5 dl rusinoita
1 dl tummaa rommia
150 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tattarijauhoa
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 dl rahkaa
Valmistus
- Leivinuunissa oli vielä tulet kun laitoin jo rusinat likomaan rommiin. Ne saavat olla siinä vaikka useamman tunnin, niin imevät paremmin nestettä. Kun leivinuuni oli paistovalmis, alkoi itse kakun teko.
- Vaahdotin pehmeän voin ja sokerin ja lisäsin munat yksitellen vaahtoon.
- Sitten joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja rahka vuorotellen.
- Lopuksi vielä taikinaan sekoitin rusinat ja rommin.
- Kakkuvuokani on sen verran matala, että tämä taikina oli siihen liian suuri. Niinpä osan taikinasta laitoinkin muffinivuokiin.
- Uunissani oli vielä yli 200 astetta ja kakkua paistoin 25 minuuttia. Lämpöä oli kuitenkin selvästi liikaa tälle kakulle, koska pinta tummui liikaakin.
- 175 astetta ja 40-50 minuuttia olisi varmasti sopivampi paistoaika.