Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Raparperipiirakka
Gluteeniton Raparperipiirakka
Julkaistu
Gluteeniton Raparperipiirakka
Reseptin kirjoittaja Kirsi Epäilys
Annokset
12-15
kplKypsennysaika
30
minuuttiaAinekset
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tattarirouhetta
0,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 dl rypsiöljyä
2 munaa
- Täyte
5 dl raparperipaloja
150 g creme fraichea
1 muna
0,5 dl sokeria
(hillosokeria)
Valmistus
- Sekoitin ensin kuivat aineet keskenään ja lisäsin siihen öljyn ja munat.
- Piirakkataikina on vähän murumaista.
- Levitin taikinan 26 cm piirakkavuoan pohjalle ja laitoin pohjan uuniin esipaistumaan täytteen sekoituksen ajaksi eli noin 5 minuutiksi.
- Täyte
- Esipaistetulle pohjalle levitin jäiset raparperipalat ja ripottelin päälle hillosokeria, joka hyytelöittää paloista irtoavaa mehua.
- Sen jälkeen muut täytteen aineet keskenään sekoitettuna.
- Leivinuunissani oli 230 astetta ja paistoin piirakkaa vielä noin 25 minuuttia.
- Koska halusin, että pohjakin paistuu hyvin, täytteen reunat ruskistuivat hieman jo siinä ajassa.
Erittäin maukas pohja.
Helppo tekoinen.
Ei mielestäni murumainen.
Sekoitin hetkisen, helppo levittää vuokaan lusikkaa käyttäen.
Paistoin n.7min ilman täytteitä sähköuunissa n.230 asteessa.
Täytteeseen lisäsin makuni mukaan kardemummaa ja vaniljasokeria.
Hyvää tuli.
Ihanan helppo ohje.
KIITOKSET! ❤
Hei Hanna!
Ihana kuulla, että resepti oli mieluinen ja onnistui hyvin 🙂