Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Quiche Lorraine – Kinkkujuustopiirakka
Gluteeniton Quiche Lorraine – Kinkkujuustopiirakka
Julkaistu
Gluteeniton Quiche Lorraine – Kinkkujuustopiirakka
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
12
kplKypsennysaika
40
minuuttiaGluteeniton Quiche Lorraine on suosittu ranskalainen suolainen piirakka, joka tästä reseptistä poiketen tehdään perinteisesti ilman juustoa. Tämä herkullinen kinkkujuustopiirakka on tehty käyttäen rouheista gluteenitonta jauhoseosta. Rouheisen jauhoseoksen auringonkukansiemenet tekevät piirakan pohjasta rapean ja maukkaan!
Ainekset
- Pohja
125 g pehmeää voita (kuutioina)
3,75 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta
0,5 dl kylmää vettä
- Täyte
150 g kinkkua (suikaleina tai paloina)
1 pieni sipuli kuutioina
4 kananmunaa
3 dl ruokakermaa
150 g juustoraastetta
persiljaa
mustapippuria
Valmistus
- Pohja
- Mittaa jauhot isoon kulhoon ja työstä voi käsin jauhojen sekaan, kunnes taikina on murenevaa.
- Lisää joukkoon asteittain vesi, jatkuvasti taikinaa työstäen, kunnes taikina pysyy kasassa. Käytä tarvittaessa enemmän vettä.
- Rasvaa ja jauhota piirakkavuoka (27 cm) ja painele taikina vuokaan käsin. Muista myös reunat!
- Täyte
- Paista pannulla kinkku ja sipuli keskilämmöllä.
- Seikoita kulhossa kananmunat, ruokakerma, juustoraaste, persilja ja mustapippuri.
- Siirrä kinkku-sipulipaistos taikinan päälle piirakkavuokaan ja kaada muna-kermaseos varovasti päälle.
- Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa 30-35 minuuttia tai kunnes pinta muuttuu kultaiseksi.
- Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua ja tarjoile esim. salaatin kera!
Olen valmistanut quiche-pohjan Viljatuotteen vaalealla jauhoseoksella. Täytteenä oli feta-pinaatti. Piirakasta tuli niin hyvää, kuin olisi käytetty tavallisia jauhoja. Seuraavaksi kokeilen myös rouheista seosta.
Hei Tiina! Kiitos vinkeistä! Kuulostaa herkulliselle.
Ohjeesta puuttuu paistolämpötila. Olen tehnyt sekä tämän kinkku-ruokakermaversion että savulohi-ranskankermaversion. 200 asteessa.
Moikka Elvi,
Kiitos, kun huomasit lämpötilan puuttuvan ohjeesta! Asia on nyt korjattu ja olit täysin oikeassa paistaessasi piirakan 200 asteessa 🙂 Mukava kuulla, että pidät tästä reseptistä!