Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Porkkanapataleipä
Gluteeniton Porkkanapataleipä
Julkaistu
Gluteeniton Porkkanapataleipä
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Määrä
1
leipäKypsennysaika
50
minuuttiaGluteeniton porkkanapataleipä on taatusti pitkän valmistusajan arvoinen. Tee leipä valmiiksi edellisenä iltana ja paista aamulla niin saat tuoretta leipää aamupalalle.
Ainekset
4 dl vettä (+42’c)
1 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 dl (2 pientä porkkanaa) raasteena
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta
Valmistus
- Sekoita veteen kuivahiiva, psyllium, suola ja porkkanaraaste.
- Lisää lopuksi jauhot.
- Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa.
- Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä 12 tuntia.
- Pyöräytä kohonnut taikina nopeasti palloksi ja anna kohota vielä 30 minuuttia liinan alla.
- Laita pata kansineen kylmään uuniin ja laita uuni päälle 225-asteeseen ja anna lämmetä kunnolla.
- Laita leipätaikina kuumaan pataan ja kansi päälle.
- Paista 30 minuuttia, ota kansi pois ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia.
- Gluteeniton porkkanapataleipä on parhaimmillaan tuoreena.