Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton porkkana-ricottapiirakka
Gluteeniton porkkana-ricottapiirakka
Julkaistu
Gluteeniton porkkana-ricottapiirakka
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
15
minuuttiaAinekset
- Pohja
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Durrajauhoseosta
0,75 dl perunahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g voita
1,75 dl kylmää vettä
- Täyte
vähintään 6 porkkanaa
oliiviöljyä
suolaa, pippuria, timjamia
500 g ricottaa
150 g fetaa
1 valkosipulinkynsi
mausteet
hunajaa
- Päälle
timjamia
Valmistus
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi kuutioitu rasva joukkoon.
- Lisää lopuksi vesi vähän kerrallaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa, kun preppaat porkkanat. Taikina tarttuu käsiin ja tuntuu löysältä, mutta perunahiutaleet turpoavat reippaasti, jolloin taikina kiinteytyy.
- Tarvitset vähintään 6 porkkanaa, suosittelemme kuitenkin noin 10 kpl. Pilko porkkanat pituus suunnassa halki. Siirrä pellille ja lisää päälle oliiviöljy ja mausteet. Pyöräytä sekaisin ja levitä tasaisesti. Pohja ja porkkanat voi esipaistaa samaan aikaan kiertoilmauunissa. Porkkanat 15-20min ja pohja 10-15min, kiertoilmauunissa 200 astetta ja tasalämmöllä 225.
- Voitele vuoka ennen taikinan painelua vuokaan. Esipaista ja anna jäähtyä täytteen valmistuksen ajan.
- Lisää samaan kulhoon ricotta, feta, murskattu valkosipulinkynsi ja mausteet (suolaa, pippuria ja timjamia). Sekoita käsivatkaimella tasaiseksi massaksi. Levitä hieman jäähtyneen pohjan päälle ja asettele porkkanat peittämään juustotäytteen. Viimeistele valuttamalla porkkanoiden päälle hunajaa. Paista 15-20 min, kunnes ricottatäyte on saanut hieman väriä. Ripottele päälle tuoretta timjamia ja tarjoile esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.