Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton piparitaikina
Gluteeniton piparitaikina
Julkaistu
Gluteeniton piparitaikina
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
5
minuuttiaKokeile herkullista ja helppoa gluteenitonta piparitaikinaa! Tämä ohje takaa täydellisen maun ja koostumuksen joululeivontaan. Löydä vinkit ja vaiheittaiset ohjeet nyt!
Ainekset
1 dl tummaa siirappia
1 dl sokeria
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl neilikkaa
0,5 tl maustepippuria
0,5 tl suolaa
100 g voita
2 kananmunaa
1 tl soodaa
5,5 dl Virtasalmen Viljatuoteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
Valmistus
- Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa.
- Sulata voi hiukan jäähtyneeseen seokseen ja lisää sen jälkeen kananmunat.
- Yhdistä jauhoon sooda ja lisää taikinaan.
- Laita piparitaikina tiiviiseen kulhoon ja anna kovettua jääkaapissa yön yli.
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla pipareita.
- Paista 200 asteessa 5-7 minuuttia.
Tosi hyvä ohje ja helppo leipoa! Ei mennyt rikki ja oli helppo ottaa irti pöydästä! 👍
Kiitos palautteestasi! 🙂