Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton piparimutakakku
Gluteeniton piparimutakakku
Julkaistu
Gluteeniton piparimutakakku
Reseptin kirjoittaja Mariia Viljatuotteelta
Annokset
12
palaaKypsennysaika
15
minuuttiaTämä jouluinen gluteeniton piparimutakakku on kuin tehty talvipäivien herkuksi! Ihana tuttu ja rakastettu mutakakku saa tässä reseptissä piparin maun.
Ainekset
200 g voita
200 g tummaa gluteenitonta suklaata
4 kananmunaa
2 dl intiaanisokeria / tavan sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 rkl piparkakkumaustetta
- Tai tee itse piparkakkumauste:
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl jauhettua neilikkaa
0,5 tl jauhettua inkivääriä
0,5 tl jauhettua pomeranssia
Valmistus
- Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita tumma jauhoseos, vaniljasokeri, leivinjauhe, suola ja piparkakkumauste/mausteet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon varovasti käännellen. Lisää joukkoon jäähtynyt suklaavoi.
- Pingota leivinpaperi 24 cm irtopohjavuokaan ja voitele (ja korppujauhota vuoan reunat).
- Paista 24 cm kokoisessa irtopohjavuoassa 200 C asteessa 15-20 min. Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä löysäksi.
- Jäähdytä ja tarjoa gluteeniton piparimutakakku vaniljajäätelön kanssa.