Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Pieni Mansikkakakku
Gluteeniton Pieni Mansikkakakku
Julkaistu
Gluteeniton Pieni Mansikkakakku
Reseptin kirjoittaja Kirsi Epäilys
Annokset
8
palaaKypsennysaika
20
minuuttiaHelppo gluteeniton pieni mansikkakakku valmistuu Virtasalmen Viljatuotteen gluteenittomasta tef-jauhosta. Täytteeksi raparperisosetta ja kermavaahtoa. Ai että, miten hyvä kesäinen herkku tästä tuleekaan.
Ainekset
2 munaa
1 dl sokeria
0,75 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Tef-jauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
- Täyte
1 dl kuohukermaa
100 g vaniljatuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
- Sose
250 g raparperia
1 dl sokeria
Valmistus
- Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahtoon.
- Paista pohjaa irtopohjavuossa 180 asteessa noin 20 min.
- Täyte
- Keitä raparperi ja sokeri soseeksi.
- Kostuta pohja ennen täytteiden lisäämistä esim. maidoilla.
- Lusikoi raperperi-sokeriseos jäähtyneen pohjan päälle.
- Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuusto ja vaniljasokeri.
- Levitä kerma seoksen päälle.
- Koristele mansikoilla ja mintunlehdillä.
- Gluteeniton pieni mansikkakakku on ihanteellinen pieneen makean nälkään tai pienelle seurueelle.
Kirsi Epäilys | Villa Kanervan Leivinuuni
tarviiko laittaa nesteeseen Psyllium
Hei Paula!
Ei tarvitse. Voit sekoittaa sen joukkoon muiden kuiva-aineiden kanssa.