Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton mansikkamurupiirakka

Gluteeniton mansikkamurupiirakka

Gluteeniton mansikkamurupiirakka

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 keskiarvio 1 arvostelija
Annokset

12-15

palaa
Kypsennysaika

25

minuuttia

Parhaaseen mansikkakauteen sopii herkullinen gluteeniton mansikkamurupiirakka. Pohja on juuri mukavan rouheinen, täytteeksi makeita mansikoita ja pinnalle vielä rapea murukerros. Nauti!

Ainekset

Valmistus

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele voilla piirakkavuoka, jonka halkaisija on 26–28 cm.
  • Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää kananmuna. Yhdistä jauhoseokseen leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Pyöräytä taikina tasaiseksi nuolijalla ja levitä piirakkavuoan pohjalle.
  • Tee muruseos. Nypi kaikki aineet keskenään muruseokseksi ja siirrä sivuun odottamaan.
  • Paloittele mansikat 2–4 osaan, koosta riippuen. Kaada mansikkapalat piirakkapohjan päälle.
  • Ripottele viimeisenä muruseos mansikoiden pinnalle.
  • Paista mansikkapiirakkaa uunissa noin 25–30 minuuttia. Tarjoa gluteeniton mansikkamurupiirakka lämpimänä kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

    Leila Kekkonen | Himoleipuri

Vinkki

  • Piirakasta saat helposti tuunattua myös vegaanisen version. Käytä tällöin voin tilalla maidotonta margariinia sekä korvaa pohjataikinan kananmuna ja maito kahdella desilitralla soijajogurttia.

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.