Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton kirsikkapiiras tahini-kinuskilla

Gluteeniton kirsikkapiiras tahini-kinuskilla

Gluteeniton kirsikkapiiras tahini-kinuskilla

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

12

palaa
Kypsennysaika

15

minuuttia

My Berry Forestin raikas ja makea gluteeniton kirsikkapiiras tahini-kinuskilla! Tahini-kinuskin tekoon et tarvitse muuta kuin blenderin!

Ainekset

  • Piiraspohja
  • 195 g (n. 2½ dl) Virtasalmen Viljatuotteen Kaurajauhoseosta

  • 1 tl Ceylonin kanelia

  • vähän reilu 0,25 tl suolaa

  • 115 g (n. 1 dl) vaahterasiirappia

  • 80 g (n. 1 dl) huoneenlämpöistä kookosöljyä tai muuta neutraalia rasvaa

  • Tahini-kinuski
  • 90 g / 8 taatelia, joista kivet otettu pois. Käytän luomutaateleita, jotka löytyvät markettien hedelmähyllystä pahviboksista

  • 2 rkl vaaleaa tahinia

  • 0,5 dl kaurajuomaa

  • ripaus suolaa

  • Piiraan päälle
  • 2,5 dl kauravispiä tai muuta kermavaahtoa

  • pari kourallista tuoreita kirsikoita

Valmistus

  • Piiraspohja
  • Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Sekoita kaikki pohjan ainekset yhteen ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Taikina on löysähköä, joten se ei pysy reunoilla kovin hyvin.
  • Paista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
  • Ota vuoka uunista ja painele keskiosaa alemmaksi, jotta saat selkeät reunat. Tämä vaihe ei ole pakollinen, mutta piirakka näyttää kivalta selkeämmillä reunoilla.
  • Paistaa pohjaa uunissa vielä 5 minuuttia.
  • Tahini-kinuski
  • Sekoita tahini-kinuskin ainekset tehosekoittimessa / blenderissä, kunnes saat sileää kinuskia. Maista, ja lisää esim.suolaa maun mukaan. Kinuskin tulisi olla helposti levittyvää.
  • Piiraan viimeistely
  • Vaahdota kauravispi.
  • Pese ja puolita kirsikat.
  • Levitä tahini-kinuski piiraan päälle. Levitä vaahdotettu kauravispi kinuskin päälle ja koristele kirsikoilla. Gluteeniton kirsikkapiiras tahini-kinuskilla on valmis nautittavaksi.
  • Huomiot:
  • Käytin melko pientä piirakkavuokaa, joka on halkaisijaltaan 21 cm. Jos käytät suurempaa vuokaa, pohja on ohuempi, jolloin myös paistoaika voi olla lyhyempi.
  • Jos käytät piirakkapohjassa kookosöljyä, kannattaa muistaa, että se jähmettää pohjan jääkaapissa melko kovaksi. Jos tykkäät pehmeämmästä pohjasta, kannattaa ottaa piiras esille n. 30 min ennen tarjoilua.

    Tiina Strandberg | My Berry Forest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.