Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton ja vegaaninen piparkakku levykakku

Gluteeniton ja vegaaninen piparkakku levykakku

Gluteeniton ja vegaaninen piparkakku levykakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

16

kpl
Kypsennysaika

15

minuuttia

Gluteeniton ja vegaaninen piparkakku levykakku paitsi herkullinen myös helppo ja nopea valmistaa. Koristeeksi käy vaikka ylimääräiset joulusuklaat.

Ainekset

  • Taikina
  • 1,5 rkl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pellavarouhetta ja 4 rkl vettä

  • 3 dl (200 g) Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta

  • 3 tl piparkakkumaustetta

  • 1 tl jauhettua kardemummaa

  • 1 rkl ruokasoodaa

  • kukkurallinen 0,25 tl suolaa

  • 100 g maidotonta margariinia

  • 2 dl gluteenitonta täyteläistä kasvimaitoa, esim. Barista

  • 1,5 dl (100 g) fariinisokeria

  • 3 rkl tummaa siirappia

  • Kuorrute:
  • 2 dl gluteenitonta kauravispiä

  • 100 g gluteenitonta maidotonta tuorejuustoa

  • 1 dl (60 g) tomusokeria

  • vihreää väriainetta

  • tilkka sitruunamehua

  • Koristeluun:
  • strösseliä, marjoja, suklaata

Valmistus

  • Lämmitä uuni 180 asteeseen ja vuoraa n. 24 x 30 cm kokoinen uunipelti / uunivuoka leivinpaperilla. Jos käytät suurta uunipeltiä, laita taikinaa vain pellin puoleen väliin asti.
  • Sekoita yhteen pellavansiemenrouhe sekä vesi muodostaaksesi vegaanisen ”munan”. Aseta sivuun tekeytymään.
  • Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet: jauhot, mausteet, ruokasooda ja suola.
  • Lämmitä kattilassa pienellä lämmöllä margariini ja kaurajuoma. Älä anna seoksen kiehahtaa. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja siirappi ja ota seos pois levyltä. Anna nesteiden jäähtyä muutaman minuutin ajan.
  • Sekoita ensin nesteiden joukkoon vispilällä pellavansiemen ”muna” ja sen jälkeen kauhalla kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunivuokaan / uunipellille.
  • Paista levykakkua uunissa noin 15-20 minuuttia. Tarkkaile kakkua 15 minuutin jälkeen, ja tee tikkutesti kakun keskelle. Jos kakkuun tarttuu vielä paljon taikinaa, anna olla noin minuutin kerrallaan, mutta maksimissaan ~20 min. Kakku jähmettyy jäähtyessään.
  • Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.
  • Vaahdota kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto sekä tomusokeri ja jatka vaahdottamista. Ota valkoista kuorrutetta sivuun noin 2 dl ja värjää se vihreäksi pienellä tilkalla väriainetta (tai väriaineen ohjeiden mukaan). Lisää joukkoon n.1-2 tl sitruunamehua ja vatkaa seos jämäkäksi.
  • Levitä valkoinen kuorrute jäähtyneen levykakun päälle. Leikkaa kakku paloiksi ja pursota vihreät ”kuuset” kakun päälle. Koristele palat strösseleillä, marjoilla, suklailla tai millä vain kukin haluaa koristella oman palansa.
  • Kakku säilyy hyvin peitettynä jääkaapissa noin 4 päivää.

    Tiina Strandberg | My Berry Forest

Vinkki

  • Gluteeniton ja vegaaninen piparkakku levykakku on herkullinen tarjottava myös välipäivinä, jolloin kakun koristeena voi käyttää joulusuklaita ja muita joulukarkkeja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.