Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton imelletty perunalaatikko
Gluteeniton imelletty perunalaatikko
Julkaistu
Gluteeniton imelletty perunalaatikko
Reseptin kirjoittaja Marika Ahonvala
Valmisteluaika
12
tuntiaPaistoaika
2
tuntiaImelletty perunalaatikko on yksi joulupöydän herkuista. Durrajauhon avulla saat perunalaatikon imeltymään ilman gluteenipitoisten jauhojen käyttämistä.
Ainekset
- Imellytys
1 kg jauhoisia perunoita
vettä
- Ennen paistamista
suolaa
50-100 g voita
siirappia
maitoa
Valmistus
- Keitä pestyt, jauhoiset perunat kokonaisina kuorineen, ilman suolaa. Säästä keitinvesi.
- Kuori kypsät perunat ja survo ne keitinveden kanssa muusiksi. Lisää muusin joukkoon durrajauhoa 1-2 rkl /perunakilo. Sekoita hyvin.
- Kuumenna uuni 55-60 asteeseen. Nosta isoon vuokaan tai kulhoon kaadettu seos uuniin imeltymään 11-12 tunnin ajaksi.
- Imellyttämisen jälkeen lisää seokseen suola, voi ja siirappi. Maistele ja mausta oman maun mukaisesti. Lisää mukaan maitoa niin, että lopputulos on löysähkö massa.
- Paista 150 asteisessa uunissa 1,5-2 tunnin ajan.
Vinkki
- Jos aiot pakastaa perunalaatikkoa, pakasta se raakana ja paista vasta ennen tarjoilemista. Saat vielä imeltyneemmän lopputuloksen.