Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Härkäpapu Vuokaleipä

Gluteeniton Härkäpapu Vuokaleipä

Gluteeniton Härkäpapu Vuokaleipä

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 keskiarvio 2 arvostelijalta
Annokset

1

leipä
Kypsennysaika

40

minuuttia

Ainekset

Valmistus

  • Laita kulhoon 42 asteinen vesi.
  • Lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva ja sekoita.
  • Lisää suola, loput jauhot ja vaivaa taikina huolella.
  • Parhaiten se onnistuu yleiskoneella.
  • Anna taikinan levähtää hetki.
  • Voitele ja jauhota leipävuoka.
  • Kumoa taikina vuokaan ja tasoita pinta. Peitä leivinliinalla.
  • Anna kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa 45-60 minuuttia. Paista 220 asteessa 40-45 minuuttia.
  • Kumoa leipä ritilälle ja kääräise puhtaaseen leivinliinaan.

2 Kommenttia

  1. Härkäpapujauhosta tehty leipä oli ajatuksissa jo pitkään. Tässä helppo resepti. Loistavasti nousi leipä vuoassa ja nyt uunissa. Lämpö on melko korkea 40-45 minuuttiin, joten peitin leivän 15 minuutin kohdalla ja laskin lämpöä. Uunini on tehokas.

  2. 35 minuuttiin teflonvuoassa 200 asteessa leipäni oli jo täysin kypsä. Kaunis vaalea, hienojakoinen sisus. Kuori rapea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.