Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Britakakku

Gluteeniton Britakakku

Gluteeniton Britakakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

10

kpl
Kypsennysaika

25

minuuttia

Gluteeniton Britakakku valmistuu todella näppärästi Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomalla Pullajauhoseoksella. Britakakusta saat hienon tarjottavan juhlapöytään koristelemalla sen kesän tuoreilla marjoilla ja sulatetulla suklaalla.

Ainekset

  • Pohja
  • 125 g voita

  • 1 dl sokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 3 keltuaista (valkuaiset menevät marenkivaahtoon)

  • 1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 1 dl maitoa

  • Marenki
  • 3 valkuaista

  • 1,5 dl sokeria

  • Täyte
  • 2 dl kuohukermaa

  • 150-200 g maitorahkaa

  • 100 g vanilja tuorejuustoa

  • 1 tl vaniljasokeria

  • tuoreita marjoja (esim. mansikoita, punaherukoita, mustikoita, vadelmia)

Valmistus

  • Sekoita Gluteeniton Pullajauhoseos, leivinjauhe ja vaniljasokeria keskenään.
  • Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää vaahtoon keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten.
  • Lisää sen jälkeen vaahtoon kuivat aineet ja maito.
  • Levitä pohjataikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  • Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset vaahdoksi.
  • Lisää sitten sokeri ja vatkaa vaahto kovaksi.
  • Levitä marenkimassa pohjataikinan päälle varovasti niin etteivät taikinat sekoitu.
  • Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia (kunnes marenkin on kauniin ruskea).
  • Valmista täyte vaahdottamalla kerma.
  • Lisää sitten kermaan rahka, tuorejuusto ja sokeria ja sekoita hyvin tasaiseksi.
  • Halutessasi lisää osa marjoista täytteeseen varovasti sekoittaen, mutta jätä kuitenkin osa marjoista koristeeksi päälle. Toinen vaihtoehto on ripootella marjat täytteen päälle tuoreena.
  • Leikkaa jäähtynyt gluteeniton britakakku kahtia ja levitä täyte toisella puoliskolle. Ripottele esimerkiksi pilkotut maksikat täytteen päälle, jos et sekoittanut niitä joukkoon.
  • Nosta toinen kakkulevy päälle ja koristele.

Vinkki

  •  Voit tehdä täytteen myös tuplana, jolloin sitä voi levittää kerroksen kakun päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.