Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Amerikkalainen Omenapiirakka

Gluteeniton Amerikkalainen Omenapiirakka

Gluteeniton Amerikkalainen Omenapiirakka

Reseptin kirjoittaja Jamiela Ruotsalainen
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

12

kpl
Kypsennysaika

30

minuuttia

Ainekset

Valmistus

  • Pohja
  • Voitele piirakkavuoka (halk. 24 cm) kevyesti.
  • Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  • Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Ota taikinasta erilleen 1/3 osa.
  • Taputtele loput taikinasta piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  • Täyte
  • Kuori tai pese omenat ja paloittele ne pieniksi kuutioiksi.
  • Laita kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia.
  • Kaada täyte pohjan päälle.
  • Kauli erilleen otettu kolmannes taikinasta leivinpaperin päällä vuoan kokoiseksi pyöreäksi ja nosta se paperin avulla kanneksi piirakan päälle.
  • Painele kansi kiinni reunoihin.
  • Pistele haarukalla reikiä pintaan tai leikkaa kuvioita siihen.
  • Taikinan jämistä voi myös leikellä kuvioita koristeiksi.
  • Voitele pinta kananmunalla.
  • Paista uunissa 200 asteessa noin 30-35 minuuttia kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
  • Omenapiirakka maistuu sinälläänkin, mutta lämpimän omenapiiraan kanssa tarjottu vaniljajäätelö tai vaahdotettu vaniljakastike kruunaa herkun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.