Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Amerikkalainen Omenapiirakka
Gluteeniton Amerikkalainen Omenapiirakka
Julkaistu
Gluteeniton Amerikkalainen Omenapiirakka
Reseptin kirjoittaja Jamiela Ruotsalainen
Annokset
12
kplKypsennysaika
30
minuuttiaAinekset
- Pohja
150 g voita
1 dl hienoa sokeria
1 kananmuna
4,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
- Täyte
1 l omenakuutioita
1 dl vettä
1 dl fariinisokeria
2 tl kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
- Voiteluun
1 kananmuna
Valmistus
- Pohja
- Voitele piirakkavuoka (halk. 24 cm) kevyesti.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
- Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Ota taikinasta erilleen 1/3 osa.
- Taputtele loput taikinasta piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Täyte
- Kuori tai pese omenat ja paloittele ne pieniksi kuutioiksi.
- Laita kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia.
- Kaada täyte pohjan päälle.
- Kauli erilleen otettu kolmannes taikinasta leivinpaperin päällä vuoan kokoiseksi pyöreäksi ja nosta se paperin avulla kanneksi piirakan päälle.
- Painele kansi kiinni reunoihin.
- Pistele haarukalla reikiä pintaan tai leikkaa kuvioita siihen.
- Taikinan jämistä voi myös leikellä kuvioita koristeiksi.
- Voitele pinta kananmunalla.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 30-35 minuuttia kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
- Omenapiirakka maistuu sinälläänkin, mutta lämpimän omenapiiraan kanssa tarjottu vaniljajäätelö tai vaahdotettu vaniljakastike kruunaa herkun.