Etusivu » Gluteeniton Psyllium » Gluteeniton Siemen Kauraleipä
Gluteeniton Siemen Kauraleipä
Julkaistu
Gluteeniton Siemen Kauraleipä
Reseptin kirjoittaja Anni ja Linnea
Annokset
1
leipäKypsennysaika
50
minuuttiaIhana gluteeniton siemen kauraleipä valmistuu Virtasalmen Viljatuotteen kaurajauhoseoksesta.
Ainekset
2,5 dl auringonkukansiemeniä
1 dl Gluteenittomia Pellavansiemeniä
1 dl pähkinöitä (mantelit, hasselpähkinät)
3,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta
1 tl suolaa
1-2 rkl hunajaa tai siirappia (oman maun mukaan)
3 rkl kookosöljyä
3,5 dl lämmintä vettä
Valmistus
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Sulata hunaja ja rasva lämpimän veden joukkoon ja lisää kuivin aineiden sekaan.
- Jos taikina jää todella kovaksi (taikinan kuuluu olla hieman kovaa), lisää halutessasi vettä lisää.
- Laita taikina leipävuokaan.
- Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.
- Ota leipä pois vuoasta ja paista ritilällä vielä 30-40 minuuttia, kunnes leipä kuulostaa ontolta.
- Gluteeniton siemen kauraleipä on parhaimmillaan tuoreena. Voit halutessasi myös pakastaa leivään.