Etusivu » Gluteeniton Hieno Riisijauho » Gluteeniton Ciabatta hapanjuurella ja hiivalla
Gluteeniton Ciabatta hapanjuurella ja hiivalla
Julkaistu
Gluteeniton Ciabatta hapanjuurella ja hiivalla
Reseptin kirjoittaja Helena ja Fiialiisa Kemppainen, MakuaMedia
Annoksia
6
annostaKokonaisaika
2
tuntiaHiivan ja hapanjuuren yhdistäminen leivonnassa tarjoaa parhaan mahdollisen tasapainon maun, rakenteen ja leivonnan
helppouden välillä. Tämä tekniikka yhdistää kummankin nostatusmenetelmän parhaat puolet ja antaa leivälle ainutlaatuisen luonteen. Ohjetta varten tarvitset 200 g aktiivista hapanjuurta.
Ainekset
385 g vettä
6 g hiivaa
150 g tapiokatärkkelystä
135 g Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Hienoa Riisijauhoa
90 g Virtasalmen VIljatuotteen Gluteenitonta Täysjyvädurrajauhoa
6 g merisuolaa
6 g sokeria
11 g omenaviinietikkaa
23 g öljyä
200 g hapanjuurta
Valmistus
- Aktivoi hiiva: Lämmitä 100 g vettä kädenlämpöiseksi (n. 37 °C).Lisää 6 g kuivahiivaa, sekoita ja anna seistä 2 – 5 minuuttia,kunnes seos kuplii.
- Valmistele psylliumgeeli: Kaada 285 g vettä kulhoon ja ripottelejoukkoon 13 g psylliumia. Sekoita hyvin ja anna levätä 2–3minuuttia, kunnes geeli muodostuu.
- Sekoita kuivat aineet: Yhdistä kulhossa 150 g tapiokatärkkelystä,135 g riisijauhoa, 90 g durrajauhoa, 6 g merisuolaa ja 6 g sokeria.Sekoita hyvin.
- Yhdistä märät aineet: Lisää psylliumgeeliin aktivoitu hiivaseos,200 g juurta, 11 g omenaviinietikkaa ja 23 g öljyä. Sekoitatasaiseksi.
- Tee taikina: Lisää jauhoseos märkien aineiden joukkoonvähitellen. Vaivaa taikinaa yleiskoneella keskinopeudella noin 5minuuttia tai käsin, kunnes taikina on tasaista ja hieman tahmeaa.
- Muotoile ciabattat: Ripottele pöydälle riisijauhoa ja kumoataikina alustalle. Muotoile taikinasta suorakaiteen muotoinen levyja leikkaa se 6 – 8 osaan.
- Kohota: Peitä leivät kevyesti ja anna kohota lämpimässä paikassanoin 45 minuuttia – 1,5 tuntia, kunnes ne ovat selvästi nousseet.
- Paista: Kuumenna uuni 230 °C:een ja laita uunin pohjalleuuninkestävä astia höyryä varten. Kun uuni on kuuma ja laitatleivät sisään, kaada astiaan kuumaa vettä tai lisää 2 – 4 jääpalaahöyryn muodostamiseksi. Paista 25 – 30 minuuttia, kunnes leivätovat kullanruskeita ja rapeita.
- Jäähdytä ja nauti: Siirrä leivät ritilälle jäähtymään ja anna levätä vähintään 30 minuuttia ennen leikkaamista.