Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Pizzat ja Street Foodit » Gluteeniton Gyros-leipä
Gluteeniton Gyros-leipä
Julkaistu
Gluteeniton Gyros-leipä
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
“Gyros” tarkoittaa kreikaksi “kääntyä” tai “pyöriä”. Gyros on saanut nimensä siitä, miten se valmistetaan – liha pyörii hitaasti pyörivällä grillillä monta tuntia. Gyros on kreikkalainen vastine kebabille. Herkullinen, maustettu liha kääritään litteään leipään ja yhdistetään perinteisesti jäävuorisalaatin, tomaatin, punasipulin ja esim. tzatziki-kastikkeen kanssa
Ainekset, 4 kpl
1,25 dl vettä
2 tl neitsytoliivöljyä
0,5 tl suolaa
n. 2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pizza & Street Food Mix -jauhoseosta
Valmistus
- Mittaa kulhoon vesi ja öljy. Lisää suola ja jauhot kahdessa osassa samalla työstäen taikinaa, jotta ainekset sekoittuvat hyvin. Anna taikinan vetäytyä kulhossa liinan alla noin 10 minuuttia.
- Jaa taikina neljään osaan ja kauli ne jauhotetulla pinnalla noin 2 mm ohuiksi leiviksi.
- Paista leivät kuumalla paistinpannulla molemmin puolin ilman öljyä tai rasvaa. Paista ensimmäistä puolta noin 10–20 sekuntia ja käännä. Painele leipää lastalla, jolloin siihen alkaa muodostua ilmataskuja. Kun leivän molemmille puolille ilmestyy ruskeita pilkkuja, on leipä valmis.
- Voit syödä leivän sellaisenaan tai tehdä niistä rullia mieleisesi täytteiden kera.
Vinkki
- Leivät pysyvät pehmeinä, kun paistamisen jälkeen peittelet ne liinalla.