Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat seesamtikut

Gluteenittomat seesamtikut

Gluteenittomat seesamtikut

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

35

tikkua
Kypsennysaika

15

minuuttia

Gluteenittomat seesamtikut sopivat loistavasti suolaiseksi palaksi illanistujaisiin tai vaikkapa omaan elokuvailtaan. Kokeile ja ihastu sinäkin! Taikinasta tulee noin 35 kpl.

Ainekset

Valmistus

  • Sulata margariini sulaksi.
  • Lämmitä vesi 42 asteiseksi (selkeästi lämpimämmäksi kuin käden lämpö on).
  • Lisää vesi, hiiva ja psyllium margariinin kanssa kulhoon. Sekoita ja anna turvota noin 4 minuuttia.
  • Lisää nesteeseen 2 dl jauhoja sekä ripaus suolaa ja sekoita nuolijalla.
  • Lisää loput ½ dl jauhoja ja vaivaa taikina käsin taikinapalloksi.
  • Jauhoita leivontalusta ja kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen pitkula levy. Siisti reunat suoriksi veitsen avulla.
  • Leikkaa taikinasta noin 1 cm levyisiä taikinatikkuja veitsen avulla. Siirrä valmiit taikinatikut leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle.
  • Voitele kananmunalla ja sirottele päälle seesaminsiemeniä.
  • Paista 225 asteessa noin 15-20 min. Anna hetki jäähtyä ennen tarjoilua.
  • Gluteenittomat seesamtikut sopivat loistavasti pieneksi suolapalaksi vaikkapa illanistujaisiin.

    Iina Sarkama | Iinabites

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.