Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Sämpylät (vaaleat)

Gluteenittomat Sämpylät (vaaleat)

Gluteenittomat Sämpylät (vaaleat)

Reseptin kirjoittaja Helka Tukiainen
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

15

kpl
Kypsennysaika

20

minuuttia

Tarjoa gluteenittomat sämpylät aamu- tai välipalana. Sämpylöistä tulee erittäin rapeita pinnalta, pohjalta ja maku on todella pehmeä ja maukas! Tästä taikinasta saat 15 kpl sämpylöitä

Ainekset

Valmistus

  • Murustele tuore hiiva kulhon pohjalle ja lisää kädenlämpöisen vesi (+37 asteinen.) (Jos käytät kuivahiivaa sekoita se pieneen jauhomäärään tai suoraan nesteeseen jonka lämpötilan tulee olla +42 asteista.)
  • Lisää suola ja vähitellen jauhoja hyvin vatkaten kunnes taikina on sakeahkoa.
  • Lisää pullomargariini ja loput jauhoista alustaen hyvin taikinaa samalla joko käsin tai yleiskoneella.
  • Taikina on silloin hyvin vaivattua kun se irtoaa taikinakulhon reunoista.
  • Laita astian pohjalle leivontaan käytettävät jauhot ja nostele ruokalusikalla taikinasta kasoja siihen ja muotoile niistä jauhotetuissa käsissä pellille joko pyöreitä tai soikeita sämpylöitä.
  • Anna kohota hyvin huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä noin 30 min.
  • Paista 225 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.

    BLOGI Helkan Keittiössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.