Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Riisipyöröt

Gluteenittomat Riisipyöröt

Gluteenittomat Riisipyöröt

Reseptin kirjoittaja Helka Tukiainen
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Kypsennysaika

10

minuuttia

Ainekset

  • Riisipuuro
  • 25 g voita

  • 1 l laktoositonta täys tai kevytmaitojuomaa

  • 2,5 dl puuroriisiä

  • 1 tl suolaa

  • Taikina
  • 0,5 l kädenlämpöistä vettä

  • 30 g tuoretta hiivaa (tai kuivahiivaa 1 pussi)

  • 1 tl suolaa

  • 400 g Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta

  • 0,25 dl voi tai margariinisulaa

  • Jos käytät kuivahiiva niin muista että veden lämpötila on 42 asteista eli reilusti kädenlämpöistä vettä.

Valmistus

  • Riisipuuro
  • Laita kattilan pohjalle voi ja anna sen sulaa.
  • Lisää maitojuoma ja kiehauta se.
  • Lisää riisit joukkoon koko ajan sekoittaen ettei riisit paakkuunnu.
  • Kun puuro kiehahtaa laita kattilan alle teräksinen ritilä.
  • Pienennä lämpötila ja anna puuron hautua välillä sekoittaen 40 minuuttia.
  • Lisää lopuksi suola ja jätä puuro kannen alle jäähtymään.
  • Taikina
  • Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva ja suola.
  • Lisää vähitellen jauhoja ja kun taikina on sakeahko, lisää juokseva margariini ja loput jauhoista alustaen hyvin taikinaa samalla joko käsin tai koneella.
  • Taikina on silloin hyvin vaivattua kun se irtoaa taikinakulhon reunoista.
  • Laita kulhon pohjalle loput paketin jauhoista ja nostele ruokalusikalla taikinasta kökköjä siihen ja muotoile niistä jauhotetuissa käsissä pellille suoraan pyöreitä kakkaroita.
  • Taputtele kakkarat noin ½ cm paksuiseksi. Laita noin 1 rkl riisipuuroa päälle ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi reunoja myöten.
  • Kuumenna uuni 250 asteiseksi.
  • Anna kukkosten kohota sen aikaa kunnes uuni on halutussa lämpötilassa ja paista kukkoset kullan ruskeiksi noin 10 – 15 minuuttia uunista riippuen.
  • Voitele kukkoset voisulalla jossa on tilkka maitoa ja hieman suolaa ellet käytä voimakas suolaista voita.

2 Kommenttia

  1. Nämä on aivan ihania, savolaiseltakin onnistuu tämä karjalainen herkku. Pohjasta tulee kupsakka, vaikka pinta onkin rapsakka.

    1. Mari K Kyllä vaan savolaisetkin osaavat leipoa riisipyöröjä eli kukkosia kuten täällä Pohjois-Karjalassa sanotaan. Mukava kuulla että tykkäät näistä! 😋👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.