Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Rahkapullat
Gluteenittomat Rahkapullat
Julkaistu
Gluteenittomat Rahkapullat
Reseptin kirjoittaja Jamiela Ruotsalainen
Kypsennysaika
12
minuuttiaAinekset
- Taikina
0,5 l maitoa
1 rkl kardemummaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
0,74 dl juoksevaa margariinia
1 kananmuna
1 pss kuivahiivaa
1 tl ksantaania
7 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
- Täyte
2 prk maitorahkaa
2 rkl sitruunamehua
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Valmistus
- Taikina
- Jauhoseos sisältää psylliumia, joten sitä ei välttämättä tarvitse lisätä. Olen kuitenkin käyttänyt sitä ohjeen mukaisesti.
- Lämmitä maito yli 42 asteiseksi.
- Sekoita psyllium maitoon ja anna turvota 5-10 minuuttia.
- Lisää joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola.
- Sekoita jauhoihin kuivahiiva ja ksantaani.
- Lisää nesteeseen vähän kerraassaan hyvin sekoittaen.
- Lisää loppupuolella myös juokseva margariini.
- Anna pyöriä yleiskoneessa (tai vaivaa vatkaimella) viisi minuuttia.
- Leivo heti. Pyörittele taikina pötköksi, leikkaa osiin ja tee tavallisia pyöreitä pikkupullia.
- Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa puoli tuntia.
- Täyte
- Valmista sillä aikaa täyte sekoittamalla ainekset keskenään.
- Paina pullien keskelle juomalasilla monttu.
- Lasin pohjaa voi pyöräyttää jauhoissa jos se tuntuu tarttuvan.
- Voitele reunat kananmunalla, kaada täytettä koloihin ja paista uunissa 200 asteessa noin 12 minuuttia.
- Gluteenittomat pullat eivät oikein tunnu tykkäävän odottelusta ja parasta tämä onkin heti tuoreena. Jos et kuitenkaan syö heti koko määrää, niin pakasta pullat heti kun ovat jäähtyneet.