Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Pitaleivät

Gluteenittomat Pitaleivät

Gluteenittomat Pitaleivät

Reseptin kirjoittaja Marika Kaila
3.8 keskiarvio 11 arvostelijalta
Kypsennysaika

7

minuuttia

Gluteenittomat Pitaleivät ovat helppoja valmistaa ja sopivat suolaisen nälkään. Täytteeksi voit laittaa mitä mielesi halajaa.

Ainekset

Valmistus

  • Sekoita veteen kuivahiiva ja psyllium ja anna turvota pari minuuttia.
  • Lisää suola, hunaja ja öljy.
  • Lisää lopuksi jauhot.
  • Leivo heti pitaleiviksi n. 12 cm halkaisijaltaan.
  • Kuumenna uuni 250 C ja laita pelti uuniin lämpenemään.
  • Kohota pitaleipiä 40 min.
  • Vedä leivinpaperi kuuman pellin päälle ja paista 250 C n. 7-10 min (tai kunnes kypsiä).
  • Anna jäähtyä hetki. Leikkaa yksi reuna auki ja täytä gluteenittomat pitaleivät lempitäytteilläsi.

    Marika Kaila | Ranteita myöten taikinasa

4 Kommenttia

  1. Hei,

    Voiko nuo Virtasalmen Viljatuotteen Vaalea gluteeniton jauhoseos korvata muilla gluteenittomilla jauhoilla?

    1. Moikka,

      Vaalean Jauhoseoksen voi korvata esimerkiksi Pullajauhoseoksella tai Durrajauhoseoksella 🙂 Pullajauhoseos sisältää enemmän psylliumia kun muut jauhoseoksemme, joten sitä käyttäessä 1 tl psylliumia pitäisi riittää.

  2. Minkä paksuisiksi leivät leivotaan? Tämä olisi oleellinen tieto. Tätä ohjetta tehty nyt 4-5 Krt ja ei oikein saada tätä siihen tilaan että voisi keskeltä halkaista …

    1. Hei Niina,aleipiin
      Kiitos palautteestasi. Korjataan asia reseptiin. Pitaleivät muotoillaan n.1cm paksuisiksi leiviksi. Kohotusaikaa voisi kokeilla pidentää ja oleellista on,että pitat paistetaan uunissa lämmitetyllä pellillä. Silloin pitaleipiin tulee se tasku.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.