Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat pikku pannarit veriappelsiinitahnalla
Gluteenittomat pikku pannarit veriappelsiinitahnalla
Julkaistu
Gluteenittomat pikku pannarit veriappelsiinitahnalla
Reseptin kirjoittaja Iina Sarkama | Iinabites
Annosta
12
annostaKypsennysaika
10
minuuttiaAinekset
3 kananmunaa
1 dl Kasvimaitoa
1 dl Virtasalmen Villjatuotteen gluteenitonta durrajauhoseosta
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
+ pari rkl margariinia muffinivuoan voiteluun
- Veriappelsiinitahna
2 veriappelsiinin kuori
2 veriappelsiinin mehu (noin 1 dl)
2 kananamunaa
4 dl tomusokeria
75 g margariinia
Lisäksi tarvitset koristeeksi veriappelsiinisiivuja
Valmistus
- Esilämmitä uuni 220 asteeseen.
- Sekoita ainekset kulhossa.
- Laita pieni nokare margariinia kunkin muffinsivuoan koloon ja laita vuoka hetkeksi uuniin, jotta margariini sulaa.
- Nosta vuoka uunista ja pyöräytä sitä, jotta sula margariini voitelee vuoan pohjan kauttaaltaan.
- Jaa taikina vuoan koloihin niin, että noin 1/2-2/3 kolosta täyttyy.
- Paista uunin keskitasolla noin 10-12 min. Valmista tässä välissä veriappelsiinitahna (ohje alla).
- Anna molempien jäähtyä hetki. Annostele veriappelsiinitahna pannareiden päälle ja viipaloi veriappelsiinisiivut koristeeksi.
- Veriappelsiinitahna
- Raasta kuori ja purista appelsiinin mehut.
- Laita ne kattilaan kananmunan ja tomusokerin kanssa.
- Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen kunnes seos selkeästi sakenee.
- Lisää kuutioitu margariini kuumaan seokseen ja sekoita, kunnes seos näyttää kiiltävältä ja margariini on sulanut.
- Kaada purkkiin ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.
Iina Sarkama | Iinabites