Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat pikapullat

Gluteenittomat pikapullat

Gluteenittomat pikapullat

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
4.1 keskiarvio 8 arvostelijalta
Annokset

5-6

kpl
Kypsennysaika

12

minuuttia

Mikäs sen ihanampaa kuin vastaleivotun kardemummaisen aromikkaan pullan tuoksu ja se, että herkun saa valmiiksi pika-pikaa, suit sait vikkelään! Gluteenittomat pikapullat ovat vastaus juuri tähän!

Ainekset

  • 2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Durrajauhoseosta

  • 0,75 dl talous- tai ruokokidesokeria

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 0,5 rkl kardemummaa

  • 1 kananmuna

  • 1 dl maitoa

  • 50 g sulatettua voita tai margariinia

  • Pinnalle
  • Raesokeria, voinokare, vaniljasokeria, marjoja, mantelilastuja tai mantelirouhetta

Valmistus

  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niihin kananmuna, maito ja sulatettu rasva.
  • Nostele taikinaa lusikalla tukeviin muffinssivuokiin. Ripottele pinnalle raesokeri tai muut paistettavat koristeet. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 12 – 17 minuuttia.

Vinkki

  • Voit halutessasi paistaa pullan vuoassa, jolloin paistolämpötilaa lasketaan 200 asteeseen ja paistoaika on noin 20 – 25 minuuttia.

3 Kommenttia

  1. Mies tykkäsi kovasti. Minä laitoin osaan pakaste mustikoita pinnalle, toiseen meinasin mantelirouhetta, mutta unohdin 😅. Voisilmäpullia olisin miehelle tehnyt, mutta tuumasi, että ihan hyviä ilman lisäsokeria, kun diabetes. Tykättiin molemmat, 6 kpl tuli, kun lisäsin himpun verran jauhoja. Muuten aika löysältä vaikutti taikina.

  2. Tällä reseptillä onnistuu aina. Viimeksi sekoitin ainekset suoraan voideltuun piirakkavuokaan ja laitoin päälle päärynälohkoja. Ihan parasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.