Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat pikapullat
Gluteenittomat pikapullat
Julkaistu
Gluteenittomat pikapullat
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
5-6
kplKypsennysaika
12
minuuttiaMikäs sen ihanampaa kuin vastaleivotun kardemummaisen aromikkaan pullan tuoksu ja se, että herkun saa valmiiksi pika-pikaa, suit sait vikkelään! Gluteenittomat pikapullat ovat vastaus juuri tähän!
Ainekset
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Durrajauhoseosta
0,75 dl talous- tai ruokokidesokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 rkl kardemummaa
1 kananmuna
1 dl maitoa
50 g sulatettua voita tai margariinia
- Pinnalle
Raesokeria, voinokare, vaniljasokeria, marjoja, mantelilastuja tai mantelirouhetta
Valmistus
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niihin kananmuna, maito ja sulatettu rasva.
- Nostele taikinaa lusikalla tukeviin muffinssivuokiin. Ripottele pinnalle raesokeri tai muut paistettavat koristeet. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 12 – 17 minuuttia.
Vinkki
- Voit halutessasi paistaa pullan vuoassa, jolloin paistolämpötilaa lasketaan 200 asteeseen ja paistoaika on noin 20 – 25 minuuttia.
Mies tykkäsi kovasti. Minä laitoin osaan pakaste mustikoita pinnalle, toiseen meinasin mantelirouhetta, mutta unohdin 😅. Voisilmäpullia olisin miehelle tehnyt, mutta tuumasi, että ihan hyviä ilman lisäsokeria, kun diabetes. Tykättiin molemmat, 6 kpl tuli, kun lisäsin himpun verran jauhoja. Muuten aika löysältä vaikutti taikina.
Tällä reseptillä onnistuu aina. Viimeksi sekoitin ainekset suoraan voideltuun piirakkavuokaan ja laitoin päälle päärynälohkoja. Ihan parasta.
Hei Kaisa,
Kiva kuulla, että olet tykännyt reseptistä 🙂 Pullantuskaa saa nopeasti helpotettua ja voi tehdä eri makuvariaatioita 🙂