Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton patonki
Gluteeniton patonki
Julkaistu
Gluteeniton patonki
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
2-3
patonkiaKypsennysaika
25
minuuttiaGluteenittomat patongit valmistuvat yhtä näppärästi kuin sämpylät. Parhaan paistotuloksen saat patonkipeltiä käyttämällä.
Kokeile myös täytettyjä patonkeja, ”subeja”. Halkaise paistettu patonki ja täytä se esimerkiksi juustolla, paistetulla kanalla, salaatilla, oliiveilla, kurkulla ja valkosipulikastikkeella.
Ainekset
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl sokeria
2 tl suolaa
2 dl Viljatuotteen Kaurahiutaleita tai Tattarihiutaleita
0,5 dl öljyä
Valmistus
- Lämmitä vesi +42 asteiseksi ja vatkaa sekaan kuivahiiva. Lisää sokeri, suola, öljy, hiutaleet ja jauhot hyvin vaivaten. Kaada taikina pöydälle ja anna levähtää n. 5 min. Jaa taikina 2-3 osaan ja pyörittele patongeiksi. Laita patongit patonkipellille ja leivinliina päälle. Viillä päältä ja anna kohota 20-30 min. Paista 200 asteessa n. 25 min.