Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Mokkapalat

Gluteenittomat Mokkapalat

Gluteenittomat Mokkapalat

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
3.1 keskiarvio 19 arvostelijalta
Annokset

1

pellillinen
Kypsennysaika

20

minuuttia

Gluteenittomat mokkapalat ovat monen suosikkiresepti! Se on nopea ja helppo valmistaa. Leivo pellillinen meheviä mokkapaloja ja kuorruta ne herkullisella kahvin makuisella kaakaokuorrutuksella. Parhaat gluteenittomat mokkapalat ikinä!

Ainekset

Valmistus

  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  • Sulata voi.
  • Sekoita voi, maito ja kuivat aineet vaahtoon varovasti nostellen.
  • Levitä leivinpaperin päälle syvälle pellille.
  • Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  • Kuorrutus
  • Lisää kaikki ainekset kattilaan.
  • Kuumenna ja sekoittele, jotta voi sulaa ja ainekset sekoittuvat.
  • Jäähdytä hetki.
  • Kaada kuorrute paistetun pohjan päälle tasaisesti.
  • Koriste esimerkiksi nonparelleilla.
  • Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.
  • Herkuttele!

10 Kommenttia

  1. Kannattaa olla tarkkana, sillä useimmat nonparellit/strösselit sisältävät gluteenia. Jos gluteenittomia nonparelleja ei löydy lähikaupasta, voi mokkapalat koristella vaikka suklaaraasteella, kookoshiutaleilla, gluteenittomilla karkeilla tai hasselpähkinärouheella. 🙂

      1. Mitä kaakaojauhetta ohjeessa käytetty? Tuleeko tummaa sokeritonta kaakaota pohjaan 1 1/2 dl?

        1. Hei Missu!
          Ohjeessa on käytetty tummaa sokeritonta kaakaota esim. VanHouten tai vastaava. Pohjaan kaakaojauhetta tulee tuo 1½ dl, siitä tulee mukavasti makua pohjaan. Halutessaan kaakaojauheen määrää voi hieman vähentää, jolloin pohjasta tulee vaaleampi. 🙂

    1. Moi Marita,
      Tämä ohje on sopiva isolle pellille n. 42 x 32 cm.
      Terv.
      Tina

    1. Hei!

      Sokerin määrää voi halutessaan hieman vähentää. Helpointa ja reseptin toimivuuden kannalta parasta on kokeilla valkoisen sokerin korvaamista esimerkiksi terveellisemmällä kookossokerilla. Toivottavasti tästä on apua!

      Mariia Viljatuotteelta

  2. Amerikanpannukakut oli tosi tosi hyviä mut tää on jäätävää liisteriä ja mul on tätä pellillinen😭 syötän vieraille 😀

    1. Moikka,

      Kuulostaapa erikoiselta! Jos mokkapalat jäivät liian tiiviiksi, syy on yleensä taikinan liiallinen sekoitus kuivia aineita muna-sokerivaahtoon lisätessä. Kiva kuulla, että amerikkalaiset pannukakut kuitenkin onnistuivat täydellisesti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.