Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittoman hapanjuuren herättäminen
Gluteenittoman hapanjuuren herättäminen
Julkaistu
Kuivatun hapanjuuren herättäminen
Reseptin kirjoittaja Helena ja Fiialiisa Kemppainen, Makuamedia
Kuivatun gluteenittoman durra- tai riisijuuren herättäminen eloon on helppoa, mutta vaatii hieman aikaa sekä kärsivällisyyttä.
Juuren herättely
10 g Gluteenitonta riisihapanjuurta tai durrahapanjuurta
10 g lämmintä, ei kuumaa vettä
10 g gluteenitonta jauhoa, valintasi mukaan
- Juuren ruokkiminen
1 osa juurta
1 osa lämmintä vettä
1 osa gluteenitonta jauhoa
Valmistus
- Juuren herättäminen
- Ota 10 g kuivattua hapanjuurta pussista ja laita pieneenpuhtaaseen ja hajuttomaan astiaan.
- Lisää n. 10g lämmintä vettä (ei kuumaa) ja sekoita hyvin.
- Tämän jälkeen lisää noin 10g valitsemaasi gluteenitonta jauhoa.
- Sekoita hyvin, suojaa liinalla tai muovikelmulla sekä anna juuren levätä noin 3 –4 tuntia.
- Juuren ruokkiminen
- Juurta pitää ruokkia vähintään 3 kertaa päivässä, 3-4 päivän ajan.
- Ruokinta tapahtuu 1:1:1 suhteella eli 1 osa juurta, 1 osa vettä ja 1 osa jauhoja.
- Voit heittää muutaman ruokinnan jälkeen osan juuresta pois tai ottaa talteen esim.lettutaikinaa varten. Juuri alkaa ruokintojen edetessä kuplia ja tuoksua happamalta.
- Pidä juuren herättämis- ja ruokkimispaikka lämpimänä, mutta ei kuumana, noin 22 – 25 °C.
- Juuri on valmis, kun siinä näkyy kuvan mukaiset ilmakuplat ja se tuoksuuedelleen miellyttävän happamalta.
- Leivontojen välillä valmis juuri pitää säilyttää jääkaapissa suljetussa puhtaassa astiassa, jolloin juuren päälle tulee muodostua etikalta tuoksuva suojakerros.
Vinkki
- Neuvoja juuren säilyttämiseen tai herättämiseen: info@makuamedia.com
- Reseptejä gluteenittomaan hapanjuurileivontaan: makuamedia.com