Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton vaalea brita-mutakakku
Gluteeniton vaalea brita-mutakakku
Julkaistu
Gluteeniton vaalea brita-mutakakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
12-17
palaaKypsennysaika
25
minuuttiaGluteeniton vaalea brita-mutakakku on ihana kesäinen herkku! Marengin makeus ja vaalean mutakakun pehmeys on vastustamaton kombo!
Ainekset
- Mutakakku
2 dl sokeria
3,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
225 g voita
Ripaus suolaa
4 munaa
- Marenki
2 munan valkuaista
1 dl sokeria
- Päällinen
2 dl kermavaahtoa
Marjoja
Valmistus
- Valmista kakkupohja. Sulata voi ja aseta se sivuun. Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään ja lopuksi lisää voi. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (käytin 23cm vuokaa).
- Valmista marenki. Erottele munanvalkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Levitä marenki kakkupohjan päälle. Paista uunin keskitasolla 175C n. 25-30min. Peitä kakku foliolla, jos marenki tummuu liikaa.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Nosta kerma jäähtyneen kakun päälle. Koristele marjoilla. Nauti gluteeniton vaalea brita-mutakakku hyvässä seurassa.
Ina Elevant | Gluteenitonta
Hei,
puuttuuko tästä mutakakun tärkein ainesosa eli suklaa? Mutakakku on “suklaakakku, joka paistettaessa jätetään sisältä kosteaksi”.
Hyvää juhannusta!
Hei Merja,
Mutakakku on usein tehty suklaalla. Mutakakun voi tehdä myös vaaleana versiona ilman suklaata. Mutakakun nimi kuvastaa sitä, että kakku jää sisältä kosteaksi.