Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Tumma Vuokaleipä

Gluteeniton Tumma Vuokaleipä

Gluteeniton Tumma Vuokaleipä

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

1

leipä
Kypsennysaika

45

minuuttia

Gluteeniton tumma vuokaleipä on kuoreltaan rapea mutta pehmä sisältä. Tämä mehevä ja maukas leipä vie kielen mennessään.

Valmistus

  • Voitele 2 litran leipävuoka kevyesti margariinilla.
  • Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää psyllium ja sekoita hyvin. Anna seoksen turvota noin 10 minuuttia. Peitä kulho tuorekelmulla tai tuoresuojahupulla. Tällöin neste pysyy lämpimänä.
  • Lisää suola, siirappi ja öljy. Sekoita joukkoon käsivispilällä gluteeniton tumma jauhoseos.
  • Vaihda vispilä sähkövatkaimeen, jossa on taikinakoukut. Lisää tattarijauhot ja Tef-jauhot pienissä erissä. Vatkaa taikinaa voimakkaasti sähkövatkaimella viisi minuuttia.
  • Lusikoi taikina voideltuun vuokaan ja painele pinta tasaiseksi.
  • Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Laske astianpesualtaaseen kädenlämpöistä vettä ja laita leipävuoka lämpimään veteen. Tämä nopeuttaa kohottamista, noin 30–35 minuuttia riittää kohotusajaksi.
  • Laita kohotuksen aikana uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  • Paista tummaa vuokaleipää noin 45 minuuttia uunin alaosassa.
  • Anna leivän vetäytyä hetken vuoassa. Kumoa gluteeniton tumma vuokaleipä vuoasta ritilän päälle jäähtymään.

    Leila Kekkonen | Himoleipuri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.