Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Taatelikakku
Gluteeniton Taatelikakku
Julkaistu
Gluteeniton Taatelikakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
25
kplKypsennysaika
1
tuntiMehevä gluteeniton taatelikakku on helppo tehdä. Taatelikakku saa levätä jääkaapissa muutaman päivän. Tällä reseptillä onnistut!
Ainekset
3 dl vettä
2 dl sokeria
1 pkt (250 g) taatelia
200 g voita
2 kananmunaa
2 dl Virtasalmen Viljatuoteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Valmistus
- Keitä vesi, sokeri ja taateli soseeksi miedolla lämmöllä n. 30 minuutin ajan.
- Lisää voi lämpimään soseeseen.
- Kun voi on sulanut, vatkaa kananmunat yksitellen joukkoon.
- Sekoita jauhoihin sooda, leivinjauhe ja psyllium, lisää jauhoseos kevyesti vatkaten taikinaan.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun (esim. Virtasalmen Viljatuoteen Gluteenittomalla Tummalla Täysjyväriisijauholla tai mantelijauholla) kakkuvuokaan.
- Paista 175 asteessa noin 1 tunti.
Vinkki
- Gluteeniton taatelikakku on parhaimmillaan levättyään muutaman päivän jääkaapissa.