Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Sitruuna-marenkipiiras

Gluteeniton Sitruuna-marenkipiiras

Gluteeniton Sitruuna-marenkipiiras

Reseptin kirjoittaja Jamiela Ruotsalainen
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

12

kpl
Kypsennysaika

25

minuuttia

Ainekset

  • Pohja
  • 2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta

  • 1 rkl hienoa sokeria

  • 100 g voita

  • 1 kananmunan keltuainen

  • Sitruunakiisseli
  • 4 dl vettä

  • 1,5 dl hienoa sokeria

  • 4 rkl maissitärkkelystä (esim. Maizena)

  • 3 kananmunan keltuaista

  • 1 dl sitruunan mehua

  • 1 sitruunan raastettu kuori

  • 1 rkl voita

  • Marenki
  • 4 kananmunan valkuaista

  • 1 dl hienoa sokeria

Valmistus

  • Pohja
  • Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  • Paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 10-12 minuuttia.
  • Anna jäähtyä täytteen teon ajan.
  • Sitruunakiisseli
  • Mittaa kattilaan kaikki muut ainekset, paitsi voi.
  • Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli sakenee.
  • Lisää voi ja sekoita. Anna jäähtyä ja kaada pohjan päälle.
  • Marenki
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri sekaan pienissä erissä.
  • Marenki on valmista kun kupin voi kääntää ympäri ilman, että vaahto valuu.
  • Nostele lusikalla tai pursota vaahtoa kiisselin päälle reunoille asti.
  • Paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaalean ruskeaa.
  • Jäähdytä ja tarjoa samana päivänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.