Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Siemennäkkileipä
Gluteeniton Siemennäkkileipä
Julkaistu
Gluteeniton Siemennäkkileipä
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
1
pellillinenKypsennysaika
1
tuntiHelppo ja terveellinen gluteeniton siemennäkkileipä valmistuu pikkusuolaiseksi hetkessä Virtasalmen Viljatuotteen maissi- tai tattarijauhosta.
Ainekset
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Maissi– tai Tattarijauhoja
0,75 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Pellavansiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
2,5 dl kiehuvaa vettä
0,5 dl öljyä
sormisuolaa
Valmistus
- Lämmitä kiertoilmauuni 150-asteiseksi.
- Sekoita kuiva-aineet kulhossa.
- Lisää kiehuva vesi ja öljy ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Kaada massa pellille leivinpaperin päälle ja tasoita ohueksi, uunipellinkokoiseksi levyksi.
- Käsin tasoitettaessa tehtävä helpottuu laittamalla käsi muovipussin sisään.
- Sirottele lopuksi sormisuolaa taikinan pinnalle.
- Suolan voi myös taputella kädellä massaan kiinni.
- Taikinalevyn voi jakaa taikinapyörällä valmiiksi annospaloiksi tai jättää levyn kokonaiseksi.
- Paista 150-asteisessa uunissa noin tunti.
- Anna näkkileivän jäähtyä ennen tarjoilua.
- Gluteeniton siemennäkkileipä sopii pikkusuolaiseksi vaikkapa elokuvailtaan.