Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Rahkapiirakka

Gluteeniton Rahkapiirakka

Gluteeniton Rahkapiirakka

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

1

pellillinen
Kypsennysaika

25

minuuttia

Herkullinen gluteeniton rahkapiirakka valmistuu helposti Viljatuotteen Pullajauhoseoksesta. Pullamainen pohja ja kermainen rahkatäyte sopivat loistavasti yhteen.

Ainekset

  • 2,5 dl maitoa

  • 25 g hiivaa

  • 0,75 dl sokeria

  • 0,5 tl suolaa

  • 1 kananmuna

  • 0,5 rkl kardemummaa

  • 4,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta

  • 75 g voita

  • Juuren ainekset
  • 2,5 dl maitoa (+37 astetta)

  • 25 g hiiva

  • 1 tl sokeri

  • 1,5 dl pullajauhoseosta

  • Juureen lisätään
  • 1 kananmuna

  • 0,5 rkl kardemummaa

  • 0,5 tl suolaa

  • 0,75 dl sokeria

  • 75 g voita (pehmeää)

  • 3 dl jauhoja (225 g)

  • Täyte
  • 2 tlk maitorahkaa

  • 2 dl vispi- tai kuohukermaa

  • 2 kanamunaa

  • n. 1 dl sokeria

  • 2 tl vaniljasokeria

  • n. 3 dl rusinoita / 1 tlk aprikooseja

Valmistus

  • Valmista ensin juuri
  • Sekoita ainekset keskenään
  • Anna olla liinan alla lämpimässä paikassa noin 10 min ( tai kunnes kuplii )
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Lisää kananmuna ja kuivat aineet taikinajuureen.
  • Lisää pehmeä voi.
  • Vaivaa taikinaa voimakkaasti käsin tai konetta/sähkövatkainta käyttäen.
  • Erota taikinasta 1/5.
  • Kauli isompi osa uunipannun kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Käytä tarvittaessa jauhoja apuna.
  • Nosta taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja nosta reunat ylös.
  • Kauli lopputaikina leivinpaperin päällä ja leikkaa suikaleiksi ristikkoa varten.
  • Kohota taikinat leivinliinan alla noin puolen tunnin ajan.
  • Täyte
  • Sekoita ainekset keskenään ja levitä täyte kohonneelle taikinalle.
  • Asettele aprikoosit pinnalle ja niiden väliin kohonneet ristikkonauhat.
  • Voitele ristikkonauhat ja reunat munalla.
  • Paista 200 asteisessa uunissa noin 20-25 min.
  • Gluteeniton rahkapiirakka on parhaimmillaan hieman jäähtyneenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.