Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Rahkapiirakka
Gluteeniton Rahkapiirakka
Julkaistu
Gluteeniton Rahkapiirakka
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
1
pellillinenKypsennysaika
25
minuuttiaHerkullinen gluteeniton rahkapiirakka valmistuu helposti Viljatuotteen Pullajauhoseoksesta. Pullamainen pohja ja kermainen rahkatäyte sopivat loistavasti yhteen.
Ainekset
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
0,75 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
0,5 rkl kardemummaa
4,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
75 g voita
- Juuren ainekset
2,5 dl maitoa (+37 astetta)
25 g hiiva
1 tl sokeri
1,5 dl pullajauhoseosta
- Juureen lisätään
1 kananmuna
0,5 rkl kardemummaa
0,5 tl suolaa
0,75 dl sokeria
75 g voita (pehmeää)
3 dl jauhoja (225 g)
- Täyte
2 tlk maitorahkaa
2 dl vispi- tai kuohukermaa
2 kanamunaa
n. 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
n. 3 dl rusinoita / 1 tlk aprikooseja
Valmistus
- Valmista ensin juuri
- Sekoita ainekset keskenään
- Anna olla liinan alla lämpimässä paikassa noin 10 min ( tai kunnes kuplii )
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää kananmuna ja kuivat aineet taikinajuureen.
- Lisää pehmeä voi.
- Vaivaa taikinaa voimakkaasti käsin tai konetta/sähkövatkainta käyttäen.
- Erota taikinasta 1/5.
- Kauli isompi osa uunipannun kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Käytä tarvittaessa jauhoja apuna.
- Nosta taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja nosta reunat ylös.
- Kauli lopputaikina leivinpaperin päällä ja leikkaa suikaleiksi ristikkoa varten.
- Kohota taikinat leivinliinan alla noin puolen tunnin ajan.
- Täyte
- Sekoita ainekset keskenään ja levitä täyte kohonneelle taikinalle.
- Asettele aprikoosit pinnalle ja niiden väliin kohonneet ristikkonauhat.
- Voitele ristikkonauhat ja reunat munalla.
- Paista 200 asteisessa uunissa noin 20-25 min.
- Gluteeniton rahkapiirakka on parhaimmillaan hieman jäähtyneenä.