Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton pizzapohja

Gluteeniton pizzapohja

Gluteeniton pizzapohja

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
3.7 keskiarvio 41 arvostelijalta
Annokset

2

pizzaa
Kypsennysaika

30

minuuttia

Oletko etsinyt sitä täydellistä pizzapohjan reseptiä, kokeillut useita ohjeita, mutta edelleen se jokin puutttuu? Ei enään! Gluteeniton pizzapohja reseptimme on niin hyvä, että sitä voisi kehua yhdeksi maailman parhaista pizzapohjista. Kokeile ja ihastu sinäkin!

Ainekset

Valmistus

  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää hunaja veteen ja sekoita.
  • Lisää kuivat aineet veteen ja sekoita kaikki. Taikina on vielä tavallista taikinaa kosteampi, mutta selvästi kiinteä.
  • Lisää öljy. Öljyä on paljon ja se tekee taikinasta kiinteän ja liukkaan.
  • Lisää pellille tilkka öljyä (n. 1 rkl). Levitä öljy pellile ja myös käsiin samalla.
  • Ota puolet taikinasta ja painele sormin pellille. Aluksi voi vaikuttaa siltä, että ei mitenkään riitä, mutta reseptin taikinasta tulee kyllä kaksi pizzaa, joten painele ensin niin että tulee sellasia reikiä jos on tullakseen, ja sitten lopuksi painele reijät kiinni.
  • Taikinan salaisuus on sen ohuus, ja siksi on tärkeää että painelee pizzat niin ohuiksi, että tästä reseptistä tulee kaksi kokonaista pellilistä pizzaa. Pohjia ei tarvitse kohottaa erikseen, vaan ne ehtivät kohota samalla kun laitat täytteet päälle.
  • Paista pizzaa 225 asteessa ensin alalämmöllä kunnes pohja alkaa kypsymään. Vaihda stten tasalämmölle ja jatka paistamista kunnes pizza on kivan ruskea. Paistoaika on kokonaisuudessaan n. puoli tuntia.
  • Huomioithan, että uunit ovat erilaisia, esim. kiertoilmauunissa pizza paistuu pelkällä alalämmöllä nopeammin kuin tavallisessa uunissa.
  • Lämpöasetuksia vaihtelemalla pizzaan saadaan extra rapea pohja.
  • Valmis gluteeniton pizzapohja on n. 2-3 mm paksu.

    ©Julia Mathlin

5 Kommenttia

  1. Puolitin valmiin taikinan. Pyörittelin öljytyin käsin puolikkaat palloiksi. Laitoin pallot muovikuppiin, kummankin omaansa. Peitin kupit kelmuilla. Laitoin yöksi jääkaappiin. Seuraavana päivänä jatkoin ohjeen mukaan.

    1. Hei Toni,

      Kiva kuulla, että resepti toimii myös yön yli jääkaapissa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.