Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Mansikkajuustokakku
Gluteeniton Mansikkajuustokakku
Julkaistu
Gluteeniton Mansikkajuustokakku
Reseptin kirjoittaja Kirsi Epäilys
Annokset
12
kplKypsennysaika
15
minuuttiaIhana rahkainen gluteeniton mansikkajuustokakku Virtasalmen Viljatuotteen tummasta gluteenittomasta jauhoseoksesta. Kääretorttumainen pehmeä pohja sopii täydellisesti raikkaan ja kevyen mansikkatäytteen kanssa yhteen!
Ainekset
- Pohja
2 munaa
0,5 dl (ruoko)sokeria
0,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Jauhoseosta
0,5 tl leivinjauhetta
appelsiiniaromia/sitruunamehua)
- Täyte
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g vaniljarahkaa
3 dl mansikkasurvosta
0,5 dl sokeria
5 liivatetta
Valmistus
- Pohja
- Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää aromi ja kuivat aineet.
- Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja öljyä reunat. Paista 175 asteessa 15 minuuttia.
- Täyte
- Survo mansikoista survosta esim. tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
- Vaahdota vaniljakastike ja lisää muut ainekset joukkoon.
- Liota liivatinlehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Puristele liika vesi pois ja sekoita 2 ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Lisää täytteeseen ohuena norona kokoajan sekoittaen.
- Kostuta halutessasi pohjaa maito-vaniljasokeriseoksella tai appelsiinimehulla. Levitä pohjan päälle täyte ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunnin ajaksi jähmettymään.
- Koristele esimerkiksi mansikoilla ja syötävillä kesäkukilla. Voit valmistaa kakun juhlia varten jo esimerkiksi edellisenä päivänä.
Kirsi Epäilys | Villa Kanervan Leivinuuni
Vinkki
- Voit tehdä viellä kakun päälle pienen kerroksen suklaamoussea.
Sekoita 50 g sulatettua gluteenitonta suklaata ja 1 dl vaahdotettua kuohukermaa ja lisää siihen 1 liivatelehti pieneen määrään vettä liuotettuna. Levitä kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.