Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Lohikääretorttu
Gluteeniton Lohikääretorttu
Julkaistu
Gluteeniton Lohikääretorttu
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
10-12
kplKypsennysaika
25
minuuttiaGluteeniton Lohikääretorttu ihastuttaa tarjoilupöydässä. Voit muokata täytteen oman makusi mukaiseksi tai kokeilla reseptistä löytyvää savulohitäytettä. Kääretorttupohja paistuu nopeasti, joten voit näppärästi tehdä kerralla useamman tortun jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Ainekset
- Pohja
50 g voita
2 dl ruokakermaa
2,5 dl maitoa
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl sitruunapippuria
3 kananmunaa
- Täyte
200 g tuorejuustoa esim. ruohosipuli
150 g kylmä- tai lämminsavulohta
1 valkosipulinkynsi
1 dl tilliä silputtuna
0,5 dl ruohosipulia silputtuna
0,5 tl sitruunapippuria
Valmistus
- Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon kerma ja maito. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe. Lisää jauhot kattilaan voimakkaasti samalla sekoittaen. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset kattilaan. Lisää sitruunapippuri ja hauduta seosta sekoittaen 5 minuuttia. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää valkuaiset varovasti nostellen joukkoon.
- Levitä seos leivinpaperin päälle pellille levyksi.
- Paista pohjaa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- Sekoita pienityt täytteen ainesosat keskenään ja levitä pohjan päälle.
- Kääri lämmin pohja rullalle kääretortun tapaan ja laita hetkeksi tekeytymään jääkaappiin. Jos haluat kuorruttaa lohikääretortun tarvitset toisen purkin tuorejuustoa. Lisää hieman mausteita ja levitä tortun päälle ennen tarjoilua.
- Tarjoa gluteeniton lohikääretorttu viipaleina.