Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Kasvisgratiini
Gluteeniton Kasvisgratiini
Julkaistu
Gluteeniton Kasvisgratiini
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Ainekset
Kukkakaalia ja parsakaalia
- Kastike
3 rkl voita
0,5 l maitoa
2 dl juustoraastetta tai ½ pkt sulatejuustoa
1 tl suolaa
1 rkl kuivattua rakuunaa
Valmistus
- Huuhtele ja pilko sopiva määrä kukka- ja parsakaalia.
- Keitä lähes kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (pieni määrä vettä kattilan pohjalla riittää, koska päällimmäiset kypsyvät höyryssä. Kannattaa kuitenkin käännellä kattilassa, jotta kypsyvät yhtä paljon)
- Valuta ja kaada uunivuokaan.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Kastike
- Sulata voi kattilassa ja kaada joukkoon jauhot.
- Kypsennä jauhoja hetki ja lisää sitten pienissä erissä maitoa vispilällä sekoittaen.
- Tarkkaile maidon määrää. Kastike suurustuu pikku hiljaa.
- Lisää juustoraaste tai sulatejuusto ja sekoita kunnes juusto sulaa joukkoon
- Mausta suolalla ja kuivatulla rakuunalla
- Kaada kastike kaalien päälle uunivuokaa ja paista noin 15 minuuttia