Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton imelletty perunalaatikko

Gluteeniton imelletty perunalaatikko

Gluteeniton imelletty perunalaatikko

Reseptin kirjoittaja Marika Ahonvala
4.2 keskiarvio 12 arvostelijalta
Valmisteluaika

12

tuntia 
Paistoaika

2

tuntia 

Imelletty perunalaatikko on yksi joulupöydän herkuista. Durrajauhon avulla saat perunalaatikon imeltymään ilman gluteenipitoisten jauhojen käyttämistä.

Ainekset

Valmistus

  • Keitä pestyt, jauhoiset perunat kokonaisina kuorineen, ilman suolaa. Säästä keitinvesi.
  • Kuori kypsät perunat ja survo ne keitinveden kanssa muusiksi. Lisää muusin joukkoon durrajauhoa 1-2 rkl /perunakilo. Sekoita hyvin.
  • Kuumenna uuni 55-60 asteeseen. Nosta isoon vuokaan tai kulhoon kaadettu seos uuniin imeltymään 11-12 tunnin ajaksi.
  • Imellyttämisen jälkeen lisää seokseen suola, voi ja siirappi. Maistele ja mausta oman maun mukaisesti. Lisää mukaan maitoa niin, että lopputulos on löysähkö massa.
  • Paista 150 asteisessa uunissa 1,5-2 tunnin ajan.

Vinkki

  • Jos aiot pakastaa perunalaatikkoa, pakasta se raakana ja paista vasta ennen tarjoilemista. Saat vielä imeltyneemmän lopputuloksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.