Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton mansikkamurupiirakka
Gluteeniton mansikkamurupiirakka
Julkaistu
Gluteeniton mansikkamurupiirakka
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
12-15
palaaKypsennysaika
25
minuuttiaParhaaseen mansikkakauteen sopii herkullinen gluteeniton mansikkamurupiirakka. Pohja on juuri mukavan rouheinen, täytteeksi makeita mansikoita ja pinnalle vielä rapea murukerros. Nauti!
Ainekset
- Pohja
100 g voita
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
- Täyte
4-5 dl tuoreita mansikoita halkaistuna
- Muruseos päälle
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
30 g voita
Valmistus
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele voilla piirakkavuoka, jonka halkaisija on 26–28 cm.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää kananmuna. Yhdistä jauhoseokseen leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Pyöräytä taikina tasaiseksi nuolijalla ja levitä piirakkavuoan pohjalle.
- Tee muruseos. Nypi kaikki aineet keskenään muruseokseksi ja siirrä sivuun odottamaan.
- Paloittele mansikat 2–4 osaan, koosta riippuen. Kaada mansikkapalat piirakkapohjan päälle.
- Ripottele viimeisenä muruseos mansikoiden pinnalle.
- Paista mansikkapiirakkaa uunissa noin 25–30 minuuttia. Tarjoa gluteeniton mansikkamurupiirakka lämpimänä kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Leila Kekkonen | Himoleipuri
Vinkki
- Piirakasta saat helposti tuunattua myös vegaanisen version. Käytä tällöin voin tilalla maidotonta margariinia sekä korvaa pohjataikinan kananmuna ja maito kahdella desilitralla soijajogurttia.