Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton mansikkamurupiirakka

Gluteeniton mansikkamurupiirakka

Gluteeniton mansikkamurupiirakka

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

12-15

palaa
Kypsennysaika

25

minuuttia

Parhaaseen mansikkakauteen sopii herkullinen gluteeniton mansikkamurupiirakka. Pohja on juuri mukavan rouheinen, täytteeksi makeita mansikoita ja pinnalle vielä rapea murukerros. Nauti!

Ainekset

Valmistus

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele voilla piirakkavuoka, jonka halkaisija on 26–28 cm.
  • Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää kananmuna. Yhdistä jauhoseokseen leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Pyöräytä taikina tasaiseksi nuolijalla ja levitä piirakkavuoan pohjalle.
  • Tee muruseos. Nypi kaikki aineet keskenään muruseokseksi ja siirrä sivuun odottamaan.
  • Paloittele mansikat 2–4 osaan, koosta riippuen. Kaada mansikkapalat piirakkapohjan päälle.
  • Ripottele viimeisenä muruseos mansikoiden pinnalle.
  • Paista mansikkapiirakkaa uunissa noin 25–30 minuuttia. Tarjoa gluteeniton mansikkamurupiirakka lämpimänä kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

    Leila Kekkonen | Himoleipuri

Vinkki

  • Piirakasta saat helposti tuunattua myös vegaanisen version. Käytä tällöin voin tilalla maidotonta margariinia sekä korvaa pohjataikinan kananmuna ja maito kahdella desilitralla soijajogurttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.