Gluteeniton Psyllium, 100 g
3,10 €
Psyllium jauhetaan ratamonsiemenen kuoresta ja se on 100% luonnontuote. Psyllium on erinomainen leivonnan apuaine. Sitomalla kosteutta se lisää taikinan mehevyyttä ja helpottaa taikinan käsiteltävyyttä. Toimii myös hyvänä kuidun lähteenä. Viljatuotteen psyllium- jauhe on erittäin hienoa ja siten riittoisaa.Käyttämämme psyllium on hienointa (100mesh) ja puhtainta (99%). Tämä tarkoittaa hyvää sekoittuvuutta nesteeseen ja myös riittoisuuden.
Gluteeniton Psyllium jauhetaan intialaisen Plantago ovata -ratamokasvin siemenen kuoresta ja se on 100 % luonnontuote.
Psylliumilla on samoja ominaisuuksia kuin gluteenilla mistä syystä se on erinomainen apuaine gluteenittomaan leivontaan. Sitomalla kosteutta se lisää taikinan mehevyyttä ja helpottaa taikinan käsiteltävyyttä luomalla taikinaan sitkoa. Luonnostaan gluteenittomana psyllium toimii myös hyvänä kuidun lähteenä myös keliaakikoille. Psyllium on hajuton ja mauton, joten sitä ei erota jauhoseoksista tai valmiista leivonnaisista.
Käyttämämme psyllium on hienointa (100mesh) ja puhtainta (99%). Tämä tarkoittaa hyvää sekoittuvuutta nesteeseen ja myös riittoisuuden.
Viljatuotteen gluteeniton psyllium-jauhe on erittäin hienoa ja siten riittoisaa. Virtasalmen Viljatuotteen jauhoseoksissa on mukana valmiiksi psylliumia joten sitä ei tarvitse lisätä jauhoihin erikseen ellei ohje vaadi tavallista enempää sitkoa.
Tuote on lisä- ja säilöntäaineeton sekä GMO-vapaa.
Voit katsoa videon psylliumimme riittoisuudesta täältä.
RAVINTOSISÄLTÖ | 100g |
---|---|
Energia | 776 kJ / 193 kcal |
Rasva, josta tyydyttynyttä | 0,2 g, 0 g |
Hiilihydraatit, josta sokereita | 2,5 g, 0 g |
Ravintokuitu | 87,8 g |
Proteiini | 1,4 g |
Suola | 0,3 g |
1 arvio tuotteelle Gluteeniton Psyllium, 100 g
Paino | 0,12 kg (kilogramma) |
---|---|
Valmistaja | Virtasalmen Viljatuote Oy |
Ritva Ropponen –
Aivan ihana tuote myös tavalliseen leivontaan, kun teen sämpylöitä kotona sekoittamalla eri jauhoja, kaurahiutaleita ja leseitä. Antaa sämpylöille kuohkeutta, kun käytän vain vähän vehnäjauhoja ja nekin pääosin hiivaleipäjauhoina. Korvaa tosiaan hyvin gluteenin.