Gluteeniton Lettujauhoseos,
500 g
3,15 €
Gluteenittomalla lettujauhoseoksella valmistat helposti maukkaat isot tai pienet letut eikä lettu repeile pannulla. Kokeile tarjoilla suolaisena esimerkiksi jauhelihatäytteellä tai makeana vaikka kinuskikastikkeen ja marjojen kera.
Ainesosat: Riisijauho, tumma täysjyväriisijauho, tattarijauho, maissijauho (GMO-vapaa), tumma tef-täysjyväjauho ja psyllium.
Katso reseptit jotka sisältävät tätä tuotetta →
FI-004-021
Gluteeniton Lettujauhoseos on lettukestien pelastus! Virtasalmen Viljatuotteen gluteenittomalla lettujauhoseoksella valmistat helposti maukkaat isot tai pienet letut eikä lettu repeile pannulla. Kokeile tarjoilla suolaisena esimerkiksi jauhelihatäytteellä tai makeana vaikka kinuskikastikkeen ja marjojen kera. Katso alta helppo lettutaikinan ohje videolta.
Gluteeniton Lettujauhoseos on täysin lisä- ja säilöntäaineeton sekä GMO-vapaa.
Ainesosat: Riisijauho, tumma täysjyväriisijauho, tattarijauho, maissijauho (GMO-vapaa), tumma tef-täysjyväjauho ja psyllium.
Tutustu myös muihin jauhoseoksiimme täällä.
GLUTEENITTOMAT LETUT
- 5 dl maitoa tai vettä
- 3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Lettujauhoseosta
- 2 kananmunaa
- ½ – 1 tl suolaa
- Paistamiseen voita tai öljyä.
VALMISTUS
Vatkaa kananmunan rakenne rikki kulhossa. Lisää maito tai vesi, jauhot ja suola vispaten joukkoon. Anna turvota n. 10 minuuttia. Sekoita taikina aina ennen uuden annoksen ottamista, silla jauhot vajoavat kulhon pohjalle.
Paita ohukaispannulla pieniä lettuja tai paistinpannulla tai muurikkapannulla isoja lettuja.
Mikäli vieressä oleva video ei näy, voit katso sen myös täältä.
https://www.facebook.com/viljatuote/videos/1314407162001079/
RAVINTOSISÄLTÖ | 100g |
---|---|
Energia | 1428 kJ / 341 kcal |
Rasva, josta tyydyttynyttä | 1,6 g, 0,3 g |
Hiilihydraatit, josta sokereita | 74 g, 0,5 g |
Ravintokuitu | 3,7 g |
Proteiini | 7,5 g |
Suola | < 0,1 g |
3 arviota tuotteelle Gluteeniton Lettujauhoseos,
500 g
Paino | 0,5 kg (kilogramma) |
---|---|
Mitat | 95 × 53 × 164 mm (millimetri) |
Yksikköhinta | 6,30 € / kg |
EAN – koodi | 6430041080398 |
Parasta ennen – päiväys | 13kk pakkauspäivästä |
Säilytys | Kuivassa, viileässä ja valolta suojattuna |
Myyntierän tiedot | Myyntierän koko 10 kpl = 1 me |
Arvonlisävero | Tuote sisältää 14 % arvonlisäveroa |
Valmistettu Suomessa | Viljatuotteen omaa tuotekehitystä ja valmistusta |
Gluteeniton tuotemerkki | FI-004-021 |
Leena Puhakka-Viil –
Lettujauhot tuottivat pettymyksen koostumuksessa ja maussa. Letut paistaessa rei-ittyivät loistavasti, josta siis pidän paljon! Mutta rakenteeltaan ohjeenmukainen lettutaikina on karkean rakeinen ja letuista tulee jäykkiä ja murenevia jäähtyessään. Myös sokeria jouduin lisäämään melkoisesti normaalia enemmän että lettuihin sai hiukan makua.
Positiivista jauhoseoksessa on sen vähäinen lisäainepitoisuus, jonka takia valitsinkin ko.tuotteen Sember:in Finmix:in sijaan. Mutta jatkossa käytän koostumuksensa takia semberin jauhoja, vaikka niissä onkin järkky määrä lisäaineita. Letun pitää kylmänäkin olla elastinen ja sellainen, ettei se lohkeile paloiksi, kun sen kiertää rullalle sokerin tai hillon kanssa. En tykännyt.
Mariia Viljatuotteelta –
Hei Leena,
Ikävä kuulla, että Gluteeniton Lettujauhoseos ei ollut mieleisesi. Koska meidän Lettujauhoseoksessa ei ole lisäaineita tai tärkkelystä, ei koostumus ole täysin samanlainen kuin esimerkiksi Fin Mixillä. Jos haluat kuitenkin käyttää paketin tyhjäksi, suosittelen tekemään oikein ohuita lettuja. Varsinkin yhtään paksummat gluteenittomat letut tuppaavat kylmänä halkeemaan! Toivottavasti tästä vinkistä on apua 🙂
Kati –
Tein vohveleita Lettujauhoista, Täysi 10, olivat sekä maultaan että rakenteeltaan, parhaimmat vohvelit ikinä!
Virtasalmen Viljatuote Oy –
Hei Kati!
Hieno kuulla että jauhoseos sopi hyvin vohveleihinkin! 🙂
Tuuli –
Letut eivät oikein tehnyt kauppansa. Mihin muuhun voi jauhoseosta käyttää?
Mariia Viljatuotteelta –
Moikka Tuuli,
Pahoittelut, kun vastaus on kestänyt! Ikävä kuulla, että letut eivät olleet suuressa suosiossa. Lettujauhoseosta voi käyttää monipuolisesti kaikessa gluteenittomassa leivonnassa muiden jauhoseostemme tapaan 🙂