Teff – runsaasti proteiinia ja kuitua
Teff on luonnostaan gluteeniton viljakasvi, jonka juuret juontavat Afrikkaan. Nykyään teffiä viljellään kuitenkin jo ympäri maailmaa, sillä kasvilla on loistavat ravintoarvot, se soveltuu monille ja siinä paljon makua. Kokeile teff-jauhoa esimerkiksi leipätaikinaan ja yllätyt varmasti positiivisesti!Näytetään kaikki 4 tulosta
Teff on proteiini- ja kuitupitoinen viljakasvi
Tummansävyinen teff sisältää enemmän proteiinia kuin useimmat muut viljat, noin 10-12%, mikä tekee siitä erinomaisen kasvipohjaisen proteiinin lähteen. Se on myös erinomainen kuidun lähde, sillä teffin kuitupitoisuus on jopa 15%. Teff on hyvä raudan lähde, mikä on tärkeä tieto esimerkiksi kasvissyöjille ja vegaaneille.
Näiden lisäksi teffistä saa runsaasti kalsiumia ja magnesiumia. Teff sisältää runsaasti B-vitamiineja, kuten tiamiinia, niasiinia ja riboflaviinia, jotka ovat tärkeitä energiantuotantoon ja aineenvaihduntaan.
Teff-jauho sopii monipuolisesti gluteenittomaan leivontaan ja ruoanlaittoon, korvaamaan vehnä- tai ruisjauhoja makeassa sekä suolaisessa leivonnassa. Kokeile myös teff-puurohiutaleita, joista saat pitkään hauduttamalla parhaan lopputuloksen.
Teffistä leivot piirakat, kakut ja leivät
Katso teffiä sisältävät reseptimme ja valmista maistuvat, makeat ja suolaiset leivonnaiset!