Psyllium parantaa gluteenittoman taikinan rakennetta

Psyllium on ratamonsiemenen kuoresta valmistettu jauhe, joka tunnetaan kyvystään sitoa kosteutta. Tämä ominaisuus tekee siitä erinomaisen apuvälineen gluteenittomassa leivonnassa, sillä psyllium lisää taikinan mehevyyttä ja parantaa taikinan käsiteltävyyttä luomalla siihen sitkoa.

Luontaisesti gluteeniton psyllium on erinomainen kuidun lähde, joka voi edistää vatsan hyvinvointia ja parantaa ruoansulatusta. Voit käyttää tarpeen mukaan psylliumjauhetta esimerkiksi leivissä, piirakoissa, kakuissa, muffineissa ja muissa gluteenittomissa leivonnaisissa joissa tarvitaan sitkoa. Viljatuotteen jauhoseoksiin on valmiiksi lisätty psylliumia.

  • Gluteeniton pysllium 100g pakkaus
    3,10 
  • Viljatuote Gluteeniton Psyllium 1kg
    26,60 
  • 7,90 

Virtasalmen Viljatuotteen verkkokaupasta löydät hienointa ja puhtainta psylliumjauhetta, joka on valmistettu huolella valikoiduista raaka-aineista. Hajuton, mauton ja hienojakoinen psyllium on helppo sekoittaa jauhojen joukkoon ja se sopii erinomaisesti monenlaiseen leivontaan.

Virtasalmen Viljatuotteen jauhoseoksissa on mukana valmiiksi psylliumia joten sitä ei tarvitse lisätä jauhoihin erikseen, ellei ohje vaadi tavallista enempää sitkoa.



Tuotteillamme on Euroopan Keliakialiiton (AOECS-Association of European Coeliac Societies) myöntämä gluteenittoman tuotteen merkin käyttöoikeus. Löydät ajantasaisen listan gluteenittoman merkin käyttöoikeuden saaneista tuotteista Keliakialiitto ry:stä. Merkin käyttöoikeus edellyttää vuosittain tehtävää AOECS-standardin (AOECS standard for gluten-free food) auditointia.


© 2024 Virtasalmen Viljatuote Oy | Gluteenittomat jauhot & jauhoseokset