Hirssi on luonnostaan gluteeniton kasvi, joka yleisesti soveltuu monille. Viljatuotteen valikoimasta löydät hirssiä jauhona sekä suurimona. Jauho soveltuu hyvin leipätaikinaan ja pienestä suurimosta haudutat maukasta puuroa. Hirssinjyvät on käsitelty niin, että pinnassa oleva saponiini on poistettu ennen jyvien jauhantaa. Suurimot on silti hyvä huuhdella ennen keittoa.
Näytetään ainoa tulos
Hirssi on ystävällistä ympäristölle ja keholle
Hirssi on luonnostaan gluteeniton vilja, jota on käytetty jo ennen ajanlaskumme alkua. Viljelyn kannalta helppo, vaatimaton hirssi ei tarvitse runsaasti vettä ja ravinteita kasvaakseen. Se myös rikastuttaa maaperää lyhyen kasvukautensa aikana.
Ravinteikas hirssi sopii mainiosti osaksi tasapainoista ja monipuolista, gluteenitonta ruokavaliota. Hirssi sisältää esimerkiksi fosforia ja rautaa. Sen proteiineissa on myös runsaasti arvokkaita aminohappoja kuten metioniinia ja kysteiiniä. Gluteeniton Mustikkamyslimme on aamiaispöydän superfoodia, joka sisältää hirssisuurimoita.
Leivo ja kokkaa lisäaineettomasta, GMO-vapaasta hirssistä
Katso tästä linkistä testatut reseptit hirssin käyttämiseksi makeassa ja suolaisessa leivonnassa!